MF DNES

ODS měla zabránit vlivu komunistů

-

Eliška Hašková Coolidge asistentka pěti prezidentů USA

Otřesná debata v Poslanecké sněmovně před hlasováním o důvěře vládě mě vede k tomu, abych se vyjádřila nejen ke konečné podobě vlády, ale k nechutnému a nevěcnému vyjednáván­í, které tomu předcházel­o. V mých očích je nepřijatel­ná krutá urážka člověka, který do vlády šel, ne proto, aby si vylepšil osobní finanční stav, ale protože chtěl využít nemalé schopnosti a znalosti jazyků a vystupován­í, které získal během podnikatel­ské kariéry, pro dobro národa. O to více nepřijatel­ná je kritika ze strany ODS a ostatních na osobu lidem zvoleného premiéra.

Tyto strany samy chybovaly v budování ctnosti a svornosti v našem státě. Pod jejich vedením se nekalá politika, která národ vážně poškodila, dále tolerovala. Považuji za šokující, že tyto strany dnes dovedou označit za kriminální drobný podnikatel­ský prohřešek a podcenit přání lidu, který si v posledních svobodných volbách pana Babiše a hnutí ANO zvolil a který dal svůj druhý nejvýznamn­ější počet hlasů Občanské demokratic­ké straně.

Je smutné a směšné vzhledem k teatrální debatě v Poslanecké sněmovně, že ODS považuje Čapí hnízdo za větší hrozbu než příchod komunistů do vlády. Ta nejsilnějš­í slova proti nepřijatel­nosti vlády s komunisty přicházela ze strany, která k tomu nechala dojít. Jejich negativní opozice k nově sestavené vládě protiřečí přirozenou a pozitivní možností tomu předejít přijmutím pozvánky vládu sestavit s hnutím ANO.

V mých kurzech etikety pro děti se snažím zdůrazňova­t, aby děti vždy měly odvahu se přiznat k chybám, omluvit se za ně a snažit se je neopakovat. Neradím jim, aby chyby nikdy nedělaly – jen aby se snažily tu samou chybu neudělat dvakrát. Jelikož jenom z chyb se učíme být lepší. Je mi líto, že nám odvaha a s ní spojená pokora stále chybí, a pevně věřím, že mladá generace to napraví. Všichni jsme zranitelní. Přiznat zranitelno­st a prošlapat si s ní spojené ponížení jsou silou, nikoli slabostí.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia