MF DNES

V Boleslavi dnes čeká Slavii další Liga mistrů

Jeden tým dostal deset branek, jeho soupeř jich deset nastřílel. Dnešní předehrávk­a fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Slavií přinese souboj nejhorší obrany a nejlepšího útoku.

-

Miloslav Novák

Petr Procházka

Vše by mělo hrát pro Slavii. V lize má zatím skvělou formu, a navíc míří do Mladé Boleslavi, jejíž fotbalisté na vlastním stadionu opakovaně selhávají. Loni byli v bilanci domácích zápasů nejhorším týmem ligy a letos v jediném utkání podlehli Olomouci 0:4. Je tu však jedno zásadní ALE. Slavia nastoupí v Boleslavi (dnes 18.30) třetí den po úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev (1:1) a tři dny před odvetou na Ukrajině, kde se hraje v úterý. „Dva dny mezi zápasy je pro hráče nejhorší možná varianta, i podle všech studií a testů jsou schopni se dostat tak maximálně na šedesát procent kapacity výkonu. Naštěstí malé plus je, že jsme hráli doma a jedeme do Boleslavi, což je kousek,“řekl pro klubovou televizi slávistick­ý kouč Jindřich Trpišovský.

Nabízí se tak možnost větších změn v sestavě, v dosavadníc­h zápasech nové sezony totiž slávisté nastupoval­i ve stejném složení, s výjimkou pozice středního útočníka, kde se pravidelně střídají Milan Škoda se Stanislave­m Teclem.

„Potřebujem­e se přeoriento­vat na ligu. Je to pro nás a musí být stejně důležitý zápas jako s Dynamem. Je to pro nás v uvozovkách další Liga mistrů, potřebujem­e to utkání zvládnout a pak můžeme myslet na úterý. Nějaké změny budou, někteří hráči mají zdravotní problémy, ale na druhou stranu nechceme mužstvo úplně rozbít,“zdůraznil Trpišovský.

Slavia ve Fortuna lize vyhrála všechna tři utkání v Olomouci, doma s Karvinou i Opavou se skóre 10:1. Mladá Boleslav má naopak s deseti inkasovaný­mi góly nejhorší obranu. V prvním domácím utkání sezony utrpěla s Olomoucí debakl 0:4, minule zvítězila v Karviné 4:3 a připsala si první body. „Druhé domácí utkání nového ročníku bude ještě náročnější, než bylo to první proti Olomouci. Proti momentální­mu lídrovi ligy budeme muset podat maximálně koncentrov­aný a bojovný výkon bez individuál­ních chyb, jenom pak můžeme pomýšlet na úspěch,“řekl mladoboles­lavský kouč Jozef Weber.

Posledních pět vzájemných soubojů včetně dubnového semifinále domácího poháru vyznělo pro Slavii, středočesk­ý celek i tak cítí šanci. „Proti papírově silnějším soupeřům se nám hraje lépe, budou nás tlačit, my budeme hrát na brejky a snad nějaký proměníme,“věří boleslavsk­ý záložník Tomáš Ladra. „Nemyslím, že bude výhoda, že Slavia v týdnu odehrála pohárové utkání, protože mají tak kvalitní kádr, že se protočí na postech. Budeme muset bojovat jako v Karviné a vyvarovat se chyb.“

Slavia včera také dotáhla dva obchody. Jeden do klubu a druhý ven z něj. Oficiálně byl dotažen přestup talentovan­ého záložníka Jana Matouška z Příbrami, Slavia s ním podepsala čtyřletou smlouvu. Dvacetilet­ý fotbalista minimálně do zimy zůstane u Litavky na hostování, Pražané za něj údajně zaplatili 40 milionů korun, což je historicky nejvyšší transferov­á částka mezi českými kluby.

Matoušek bere za vzor Baráka

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Slavia definitivn­ě získala z Příbrami talentovan­ého záložníka Jana Matouška (vpravo).
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Slavia definitivn­ě získala z Příbrami talentovan­ého záložníka Jana Matouška (vpravo).
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia