MF DNES

Šedivá hrála fotbal za Starku. S oštěpem zařídila svatbu

-

To byla panečku kanonýrka. Irena Šedivá nastupoval­a jako fotbalistk­a za Příbram a během 24 zápasů v divizi nastřílela za tři sezony parádních osmnáct gólů. Šéf klubu Jaroslav Starka měl z výkonů půvabné blondýnky jistě radost, u fotbalu jí však neudržel. Přednost dostal oštěp. A tak mohla Irena Šedivá včera udělat radost fanouškům české atletiky. Na mistrovstv­í Evropy v Berlíně se trochu překvapivě dokázala probojovat do finále.

V kvalifikac­i skončila jedenáctá výkonem 59,34 metru a pak rozdávala úsměvy na všechny strany. „Jsem strašně šťastná, že to vyšlo. Musím přiznat, že po tom, co jsem odhodila, nečekala jsem, že oštěp poletí. Technicky byl ten hod provedený hodně špatně,“svěřovala se dívka, která za Příbram kromě fotbalu hrála také volejbal.

I atletický životopis má pestrý, věnovala se přespolním běhům, přes Lokomotivu Beroun a Sokol Kolín se dostala až do USA, kde studovala. Po návratu se stala členkou Dukly Praha a prosadila se do reprezenta­ce.

Včera byla před prvním pokusem hodně nervózní.

„Už když jsem běžela, tak jsem cítila, jak se mi ta kolena klepou. Při druhém pokusu už se mi naštěstí klepala trochu míň,“popisovala v dobré náladě.

Díky postupu do dnešního finále oštěpařek se může těšit také na radostnou událost v rodině.

„Tatínek totiž slíbil, že když postoupím do finále, po pětadvacet­i letech si konečně vezme maminku. Takže doufám, že to klapne,“smála se Irena Šedivá. „Je mu tady horko z toho počasí, ale už vím, z čeho taky ještě.“

Rodiče na ni budou dohlížet i při večerním finále. „Lístky mají. Vždycky je kupujeme, kdyby náhodou. Rodiče pak koukají na ostatní závodnice. Jsem ráda, že se budou poprvé koukat na mě.“(prp, mat)

 ?? Foto: FK Příbram ?? Ještě než se Irena Šedivá stala úspěšnou atletkou, hrála za Příbram fotbal (vpravo), a dokonce i volejbal.
Foto: FK Příbram Ještě než se Irena Šedivá stala úspěšnou atletkou, hrála za Příbram fotbal (vpravo), a dokonce i volejbal.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia