MF DNES

Slibný start Olomouce. Krásné góly, pak i štěstí

-

Povyskočil si, rozpřáhl ruce a zařval radostí. Zkrátka si užil to, co mu v posledních měsících, vlastně i letech tolik chybělo.

Václav Pilař, záložník fotbalové Olomouce, včera parádním druhým gólem jistil vítězství 2:0 ve třetím předkole Evropské ligy proti kazašskému Kajratu Almaty. A sám sobě i pochybovač­ům dokázal: ještě se můžu vydrápat nahoru!

V Plzni, kde strávil nejlepší roky, už o něj po nekonečné sérii zranění nebyl zájem. A tak teď zkouší kariéru, mockrát narušenou zdravotním­i lapáliemi, restartova­t v Olomouci.

Zatím úspěšně. Včera proti Kajratu zvládl Pilař odběhat víc než hodinu a patřil k nejlepším. Rychlostí na soupeře platil, zlobil drzými kličkami. A když sedm minut před pauzou utekl bránícímu Sujumbajev­ovi, soupeř ho v sólovém nájezdu zezadu zbrzdil – byť lehkým – faulem a vyfasoval červenou kartu.

Olomouc už vedla 1:0 po nádherné ráně obránce Sladkého, která zapadla do horního růžku branky. V přesilovce pak Pilař ideálně trefeným volejem přidal důležitý druhý gól a Sigmu už v cestě za slibným výsledkem nezbrzdilo ani zbytečné vyloučení kapitána Vepřeka po dvou žlutých kartách. Slušný základ pro odvetu, která se hraje v bývalém kazašském hlavním městě, jež leží daleko, předaleko – až u čínských hranic.

Na dlouhou cestu je Olomouc připravená a se soupeřem, který v předchozím předkole překvapivě vyřadil nizozemský Alkmaar, by si také mohla vědět rady. Ale pozor, měla i štěstí: dvě tyče, které Kajrat v druhém poločase nastřelil, varují.

Ještě není hotovo, ale český tým je blízko postupu. A tím i atraktivní­mu zápasu se španělskou Sevillou, od které se čeká, že přejde přes litevský Žalgiris Vilnius. (dac)

SK Sigma Olomouc FC Kajrat Almaty

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia