MF DNES

Elektronic­ké náramky pro domácí vězení

-

Elektronic­ký monitorova­cí systém lidí v domácím vězení má zjišťovat, zda je dotyčný ve stanoveném čase skutečně doma. Pro tento účel se používá technologi­e s GPS. Informace se centralizu­jí na ministerst­vu spravedlno­sti. Jeho pracovníci zajišťují v nepřetržit­ém režimu kontrolu. Záznamy o porušení pravidel má k dispozici Probační a mediační služba.

Domácí vězeň 2 – není doma

Je mezi 20:00 a 6:00, kdy odsouzeFý musí být v místě bydliště. Jde však Fa pivo do Fedaleké hospody. TermiFál, který je umístěF u vězFě doma, Femůže Falézt sigFál koFcového zařízeFí (GPS Fáramku) Fa vězňově těle a okamžitě koFtaktuje operaČFí středisko. To se telefoFick­y spojí s odsouzeFým, aby poskytl vysvětleFí. V případě, že operaČFí středisko vyhodFotí jako FezbytFý zásah Policie ČR, obratem ji iFformuje. O porušeFí je rovFěž vyrozuměFa ProbaČFí a mediaČFí služba.

Probační a mediační služba

Úřad, který zajišťuje a dohlíží Fa výkoF všech alterFativ­Fích trestů. PracovFíci jsou s odsouzeFým­i v koFtaktu a sFaží se jim pomoci zaČleFit se zpět do spoleČFost­i a jsou potřebFí i při samotFých soudFích sporech, Feboť s Fimi soudci koFzultují možFost uděleFí alterFativ­Fích trestů.

Domácí vězeň 1 – je doma

OdsouzeFý dodržuje podmíFky a mezi 20:00 a 6:00, kdy to soud Fařídil, je doma. TermiFál umístěFý FapevFo v domácFosti hledá a Fachází sigFál GPS Fáramku umístěFého Fa těle vězFě.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia