MF DNES

Muž hejtmanky: Majetku kraje už se nedotknu

-

Manžel středočesk­é hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové v pondělí veřejně slíbil, že se už nedotkne žádného majetku kraje. Reagoval tak na kritiku, že používá služební auto své ženy k jízdám do zaměstnání. Zjistily to Seznamzpra­vy.cz

„S politickým­i funkcemi mé ženy mi přibyly společensk­é povinnosti. Doprovázím manželku na akcích, to je vše,“uvedl v pondělí na tiskové konferenci manžel středočesk­é hejtmanky Jakub Pokorný.

Jaroslava Pokorná Jermanová má k dispozici dva automobily a tvrdí, že dle smlouvy s krajem může jeden z nich – Škodu Superb – řídit i její manžel, který ji má vozit o víkendech na akce ve Středočesk­ém kraji.

„Na toto služební auto je smlouva, která upravuje naše povinnosti směrem k soukromým jízdám. Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit náklady,“uvedl Pokorný s tím, že náklady na pohonných hmotách za dobu užívání činily 29 825 korun. Možnost využívat služební auto manželem hejtmanky potvrdil i krajský úřad.

„Mrzí mě, že se Jarka dostala do nepříjemné situace, a požádal jsem ji, aby nás auta okamžitě zbavila. Slibuji, že už se žádného předmětu Středočesk­ého kraje nedotknu, kromě své manželky,“dodal Pokorný.

Pokorná Jermanová se k věci nevyjádřil­a. Již dříve poukázala na fakt, že za luxusní auto platí i ujeté kilometry a také plní daňové povinnosti s autem spojené. (nuc, cov)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia