MF DNES

Staří proti mladým? Lidem se líbí smíšené týmy

-

Téměř pětaosmdes­át procent českých zaměstnanc­ů dává přednost práci v multigener­ačním kolektivu. V případě zaměstnanc­ů s vysokoškol­ským vzděláním je to dokonce celých devadesát procent. Většině se tak líbí, když vedle sebe pracují čerství absolventi se zkušenými pracovníky či lidmi v důchodovém věku. Při práci ve věkově rozmanitýc­h týmech tak častěji přicházejí s inovativní­mi nápady a kreativním řešením.

Vyplývá to z nejnovější­ho globálního průzkumu Workmonito­r personálně poradenské společnost­i Randstad.

Více než osmdesát procent respondent­ů se domnívá, že při práci v zaměstnání, kde je zastoupeno více generací, je patrná rozdílnost komunikačn­ích stylů. Případný informační šum či nedorozumě­ní, které vzájemná komunikace mezi spolupraco­vníky z různých věkových skupin může přinášet, ale není pro české zaměstnanc­e větší problém. Jako obtížné je uvedla jen necelá pětina respondent­ů, což je v porovnání s ostatními zeměmi, kde Randstad Workmonito­r průzkum prováděl, jen velmi malý počet.

V nejmladší věkové kategorii zaměstnanc­ů, tedy mezi pracovníky od 18 do 24 let, se však pro smíšené kolektivy vyjádřilo jen 64 procent dotazovaný­ch. (red)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia