MF DNES

Víkend plný fotbalu dnes otevře Dukla

Tým z Julisky potřebuje zabrat, jinak zůstane poslední

-

Jiří Čihák

Petr Procházka

O první i poslední místo v tabulce fotbalové ligy se bude o víkendu bojovat v Praze. Na Julisce, v Edenu i na Letné, tam všude pestrý program nejvyšší soutěže během tří dnů zabrousí.

Začíná se dnes na Dukle, kde je situace už po čtyřech odehraných kolech velmi vážná. „Žlutí“jsou v tabulce poslední, ve čtyřech zápasech vstřelili jen tři góly a hned třináct jich dostali.

Proto už Dukla potřebuje zabrat, v dnešní předehrávc­e hostí Slovácko. „Budeme chtít být kvalitní na míči, dobře bránit. A samozřejmě vyhrát,“podotkl kouč Pavel Drsek, který přišel k týmu jen pár dnů před sezonou, když od něj byl nejprve jako loňský asistent odvolán.

První úspěch nepřišel proti Plzni (1:3) ani o týden později v Teplicích (2:5), to samé doma s Bohemians (0:1) a v minulém kole na stadionu Příbrami (0:4). Tak špatně Dukla v novodobé historii do ligy ještě nevstoupil­a. „A teď nás čeká další silný kombinační tým,“varuje Drsek. „Mají kádr výborně složený ze zkušených hráčů střední i mladší generace a dobře jim to funguje.“

Slovácko ze čtyř zápasů dva vyhrálo, pokaždé doma. Do Prahy už jede v sezoně potřetí, neuspělo nejdřív na Bohemians (1:2), pak na Spartě (0:1).

„Chtěli bychom potvrdit dobré domácí výsledky konečně také plným bodovým ziskem zvenku, už dlouho na něj čekáme,“uvědomuje si trenér Kordula.

Vždyť Slovácko naposledy vyhrálo v únoru v Ostravě, od té doby je venku bez vítězství. Už osm zápasů. „Momentálně je Dukla v tabulce poslední, ale očekávám, že o to víc bude chtít uspět. Nemůžeme si dovolit žádné podcenění,“uvědomuje si Kordula.

Tomu minulý víkend přibyl do sestavy bývalý reprezenta­nt Michal Kadlec, který se po týdnech dohadování domluvil na podmínkách odchodu ze Sparty. „Určitě nám příchod tak zkušeného hráče pomohl, vyztužil naše zadní řady,“pochvaluje si Kordula.

 ?? Foto: Michaela Říhová, ČTK ?? Minulý týden prohrála Dukla v Příbrami 0:4. V neděli otestuje kvalitu příbramské­ho nováčka Sparta.
Foto: Michaela Říhová, ČTK Minulý týden prohrála Dukla v Příbrami 0:4. V neděli otestuje kvalitu příbramské­ho nováčka Sparta.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia