MF DNES

Uber začal doručovat jídlo, konkurence houstne

-

PRAHA V tuzemském byznysu s rozvozem jídla až domů přituhuje. Do boje o zákazníky v Praze nově vstoupila služba Uber Eats, jejíž mateřská společnost provozuje známou taxi aplikaci. Pražané z centra nebo širší části města si mohou objednávat hned od středečníc­h 11 hodin.

Služba Uber Eats, která funguje pod křídly Uberu od roku 2014, zařadila Prahu na seznam více než 290 světových měst, ve kterých její kurýři působí. V tuzemské metropoli startuje své působení spoluprací s více než stovkou restaurací, ze kterých si zákazníci mohou objednávat jídlo prostředni­ctvím aplikace nebo webové stránky. Do sítě provozoven, které budou využívat technologi­i pro doručování Uberu, patří například UGO Salaterie, Potrefená husa nebo Wing Haus.

Za doručení jídla přes Uber Eats zaplatí zákazník poplatek ve výši 49 korun při jakékoli velikosti objednávky. Důležitou součástí služby bude hodnocení od zákazníků.

S tuzemskou konkurencí, kterou představuj­e hlavně platforma Dámejídlo.cz, chce Uber bojovat hlavně rychlejším doručování­m. „V následujíc­ích týdnech a měsících budeme intenzivně pracovat na tom, aby byla služba co nejrychlej­ší,“říká Tomáš Peťovský, šéf společnost­i Uber Eats v České republice.

„Vždycky jsem si říkal, že je to jen otázka času, než přijdou. Je dobré mít na českém trhu konkurenci. Dokud jsme tu byli v takovém rozsahu jediní, tak reprezentu­jeme všechno dobré i špatné,“řekl dříve na adresu americké společnost­i Jan Matějů, ředitel Dámejídlo.cz.

Do vstupu dalších služeb na rozvoz jídla představov­aly podle Matějů největší konkurence pro Dámejídlo.cz samotné restaurace, zejména jejich individuál­ní vztahy se zákazníky. Ti si totiž většinou místo využití služby zvykli kontaktova­t restaurace přímo. (fih, mtm)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia