MF DNES

Pokus číslo dva. Sparta může vést ligu

Šesté kolo fotbalové ligy začne na Bohemians

-

Jiří Čihák redaktor MF DNES

Ve vršovickém Ďolíčku bojovala v posledním jarním kole dokonce o třetí místo, jenže po bezbrankov­é remíze Sparta v lize skončila pátá. Dnes, devadesát dnů od poslední návštěvy, se může na stadionu Bohemians vyhoupnout na první místo neúplné tabulky.

Předehrávk­a šestého kola Fortuna ligy začíná od 18.30 hodin.

Na stadionu, kde Sparta už sedmnáct let neprohrála. Zároveň tam však dvakrát z posledních tří zápasů pouze remizovala.

I proto jí loni uteklo lepší než páté místo...

„Víme, jak nepříjemný soupeř Bohemka na vlastním stadionu je. Musíme do zápasu jít se vším respektem,“upozorňuje dočasný sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Sparta je v ligové tabulce druhá, dva body za Plzní. Pokud v předehrávc­e uspěje, může se alespoň dočasně vyhoupnout do čela. První v žebříčku přitom nebyla už předlouhé dva roky.

Mohlo se jí to podařit před týdnem,

to by však na svém stadionu musela porazit oslabeného příbramské­ho nováčka.

„Sparta na startu sezony nezvládla kvalifikac­i o Evropu, ale v lize se jim relativně daří. Pod koučem Ščasným našli efektivní složení,“zaznamenal Martin Hašek, trenér Bohemians a bývalý sparťan. V klubu dnešního soupeře roky působil jako hráč i trenér.

Sparťansko­u minulost má také deset fotbalistů z jeho současného kádru: Kouba, Krch, Bederka, Vondra, Reiter, Záviška, Nečas, bratři Haškové a Juliš.

Juliš půjde na tribunu

Ten poslední dnes jako jediný proti bývalému klubu s jistotou nenastoupí. Ani nemůže, protože v Ďolíčku ze Sparty hostuje a jeho absence ve vzájemném střetnutí je součástí dohody.

Juliše by měl podobně jako minulý týden v Liberci zastoupit v útoku Júsuf Hilál, ligový objev z Bahrajnu.

Sparťané zase mohou poprvé nasadit ofenzivní posilu z Mladé Boleslavi, Australan Golgol Mebrahtu už s týmem trénuje.

„Chceme navázat na výkony, které předvádíme, ale musíme zapracovat na trpělivost­i. Bylo až neuvěřitel­né, co jsme proti Příbrami neproměnil­i,“připomněl Ščasný nečekanou nedělní ztrátu (2:2).

„Je cítit, že Sparta ještě není v optimálním rozpoložen­í. Pro nás je klíčové, abychom do zápasu dali srdce, abychom více běhali, bojovali, byli lépe organizova­ní. Tím můžeme eliminovat jejich přednosti,“tuší kouč Hašek.

Loni na jaře mu plán vyšel.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia