MF DNES

Mistra vlastních gólů těší podpora kabiny

-

Obránce Dukly Martin Chlumecký už hodil za hlavu mimořádně nepovedený prvoligový zápas se Slováckem (1:2), ve kterém si vstřelil dva vlastní góly.

Jedenadvac­etiletého fotbalistu potěšila podpora kabiny i okolí a věří, že tápajícímu pražskému týmu v dalších utkáních pomůže.

Chlumecký, který do Dukly přišel během letošního léta z Liberce, si v pěti kolech nejvyšší soutěže vstřelil tři vlastní góly.

Druhý proti Slovácku zaznamenal na Julisce v poslední minutě, Pražané i kvůli tomu popáté prohráli a jsou poslední v tabulce.

„Zvlášť hned po zápase jsem se cítil opravdu mizerně. Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat. Na druhou stranu mi psala spousta lidí a většinou to byly pozitivní podpůrné zprávy. Nejvíc mě ale podržela kabina, včetně realizační­ho týmu. Pomohli mi se přes to přenést. Je to za mnou,“řekl Chlumecký.

Vlastní zásahy si pouštěl i na videu. „Šlo na to zareagovat lépe, zachovat se jinak. Myslím si ale, že to byla trochu i smůla, že mě to v té rychlosti trefilo zrovna takhle. Kdyby míč letěl o dva centimetry jinak, odrazí se to mimo bránu. Byla to kombinace chyb a smůly,“konstatova­l Chlumecký. „Nepřemýšlí­m nad tím, nevracím se k tomu, je to za mnou. Naopak věřím, že týmu příště pomůžu,“doplnil mládežnick­ý reprezenta­nt.

Jeho neobvyklý počin vzbudil velký mediální zájem.

„Snažil jsem se tomu vyhnout, ale aniž bych chtěl, tak se to ke mně stejně dostalo. Vnímal jsem to, bylo to někdy drsné, ale spíš jsem si z toho vzal poučení. Doufám, že už mě nic takového nepotká,“prohlásil Chlumecký.

Na sociálních sítích ho podpořil například moderátor Leoš Mareš nebo jiní fotbaloví obránci.

„To mě hodně překvapilo a potěšilo, že mě povzbudil i on. Ale napsala mi také spousta kluků z fotbalu, třeba Kuba Brabec, Lukáš Pokorný, Vláďa Coufal,“uvedl Chlumecký, jehož tým zítra čeká duel na hřišti rozjetého Baníku Ostrava. Pokud tam Dukla dokáže bodovat, už by nemusela být poslední. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia