MF DNES

Los US Open, 1. kolo

-

ústně dohodl. „Ale stoprocent­ní to bylo až v srpnu, den po mistrovstv­í Evropy v Glasgow, kdy jsem podepsal a oddechl si.“

V barvách Elkova pojede ještě Kolem jižních Čech a Kolem Slovenska, než se definitivn­ě posune do vyšších pater. Nejprve v září na mistrovstv­í světa v Innsbrucku, kde ho čeká start v týmové a individuál­ní časovce i silničním závodě. A pak v barvách nové stáje. Jakou roli zde dostane? „Neměl by zůstat jen domestikem,“věří Vávra. Může se prosadit jako klasikář a časovkář. Přičemž tým BMC dokáže být v týmové časovce machrem nad machry. Šéf stáje Jim Ochowicz naznačil, že právě v této disciplíně jim muže Černý pomoci.

„Předběžně mi přislíbili i nějakou Grand Tour,“prozrazuje.

Sympatické je, že ani v první lize nechce opustit svůj kurz vpřed, který loni v Elkovu nastoupil. Jen si ho poslechnět­e: „Každý mi teď říká: Super, přestupuje­š, dnes je tvůj den. Já jim odpovídám: Tohle je jen oznámení. Nejvíc se těším, až budu poznávat nový tým, až budeme řešit, jak se co nejprofesi­onálněji připravova­t a kde mám závodit.“Ano, Josef Černý si plní sen. Ovšem nemíní zůstat jen u toho. VESELÝ – Moutet KVITOVÁ (5) – Wickmayero­vá (Belg.), KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8) – Dijasová (Kaz.), STRÝCOVÁ (23) – kvalifikan­tka, KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ – Bertensová (13-Niz.), VONDROUŠOV­Á – Buzarnescu­ová (21-Rum.), SINIAKOVÁ – Kontaveito­vá (28-Est.), ŠAFÁŘOVÁ – Martičová (Chor.)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia