MF DNES

Šampioni zase na lovu

V mužském pavouku US Open je zaděláno na divočinu. Díky pánům Wawrinkovi a Murraymu.

-

Miroslav Němý sportovní reportér MF DNES

řijel jako turnajová osmička – a s posledním grandslame­m roku se rozloučil po prvním duelu, bez jediného uhraného setu. Co se stalo? To náhle Grigora Dimitrova schvátila horečka? Či si snad rozlámal všechny rakety?

Kdepak, na jeho straně zase tolik viny nebylo. To jen los mužské části US Open 2018 skýtá nástrahy pomalu jako při chůzi bažinou.

„Zatím to klape. I když to byl náročný zápas a občas se pořád peru se svým tělem,“líčil muž, který Dimitrova porazil. Muž, který ostatně v New Yorku při svém posledním startu porazil všechny: Stan Wawrinka.

Švýcarský svéráz šplhá žebříčkem nazpět po zranění kolena. Proto se ještě se svými svaly, klouby a šlachami občas nedomluví. A proto je v posledním vydání žebříčku ATP až na 101. místě.

Pro ostatní to je pořádné riziko a Dimitrov to dobře poznal – hned od úvodu vám jako soupeř hrozí chlapík, který už vyhrál Australian Open (2014), Roland Garros (2015) i US Open (2016). A navíc v tom Wawrinka není sám, je tu rovněž tenista jménem Andy Murray.

„Posledních deset let jsem na každý turnaj jezdil s tím, že jsem připraven zvítězit,“řekl v New Yorku Murray, než na úvod zdolal Australana Duckwortha. „Ale letos mi to nepřijde jako moc realistick­ý cíl. Mentalitu jsem trochu upravil.“

Dvojnásobn­ý wimbledons­ký šampion (2013, 2016) už ve Flushing Meadows také triumfoval (2012), patálie s kyčlemi ho ale srazily až na 382. pozici mezi všemi tenisty světa. Murray stále umí, o tom nepochybuj­e nikdo; kondice a chybějící herní praxe jsou věcí jinou. Tohle

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia