MF DNES

Fakta Nová vlna Čechů v NHL

-

se do města vrátit. Přijedou se podívat rodiče. Paráda!

Ve Stockholmu se střetnete s Connorem McDavidem, na něhož jste často narážel v OHL, pamatujete?

Jasně. Moje lajna v Sarnii často chodila na tu jeho. Oilers jsou skvělý soupeř na úvod sezony. Pořádně nás prověří.

Zatím s vámi Devils počítají do středu druhého útoku. Na pravém křídle střelec Palmieri, na druhém šikovný Švéd Johansson. Jak se vám taková příležitos­t zamlouvá?

Je super, že s nimi mám šanci hrát v přípravě. Uvidíme, jak to klapne. S Palmierim jsme v minulosti odehráli výborné mače. Už taky nastřílel 30 gólů v sezoně. Johansson je chytrý hokejista. Kéž bychom vydrželi pohromadě i v základní části. Když ke mně trenér postaví takové borce, znamená to, že mi důvěřuje.

Jak vlastně teď vycházíte s přísným Johnem Hynesem?

Minulou sezonu jsem s ním měl pár problémů. Nemluví se mnou tak často jako třeba trenéři v juniorce. Ale chápu, že v NHL už nás berou jako profesioná­ly. Naštěstí jsme si spolu v prosinci a lednu párkrát sedli, vysvětlil mi, co ode mne přesně chce. Taky díky tomu jsem se pak zlepšil.

Jste rád, že končí dlouhá příprava a start sezony se blíží?

Jsem! Posilovny a tréninků už bylo dost. Naštěstí už začaly přípravné mače. Všichni se těšíme, až na to vlítneme. Musím si užívat šance hrát NHL a tolik se nestresova­t.

Vím, že květen 2019 je ještě daleko. Nicméně lákal by vás start na šampionátu v Bratislavě?

Vidíte, ono se hraje na Slovensku, kam určitě přijede spousta českých fanoušků. Letos mě Devils na mistrovstv­í nepustili, protože jsem měl zraněné zápěstí. Určitě bych si za nároďák rád zahrál. Máme teď víc šikovných mladých kluků. Turnaj by se nám mohl povést.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia