MF DNES

Ranařka Lucie

Její předchozí zápas proti Mexičance byl označen za dívčí válku. Teď čeká příbramsko­u bojovnici Lucii Pudilovou velká výzva v Praze.

-

Robert Rampa Petr Procházka

Pudilová přiznává už více než dva měsíce před akcí velká očekávání.

„Čím více lidí přijde, tím víc budu nervózní a tím lepší výkon ukážu,“slibuje 24letá rodačka z Příbrami, která se připravuje v tamním klubu KBC pod vedením trenéra Ladislava Erdélyiho. „Ani jsem si nepředstav­ovala, že by se to mohlo stát. Pro českou bojovou scénu je to velký krok dopředu. V kladném slova smyslu je to šílené, protože to bude něco extra. Mám radost,“usmívala se včera Lucie Pudilová.

Množství odpovědí, pohledy do objektivů, focení na lodi. Vskutku netradiční tiskovka to byla. Pudilová na ní ale bavila. Když ji fotografov­é žádali o zarputilý výraz, rozpustile se smíchem zareagoval­a, že takový neumí.

Co však umí naopak výborně, to je ostrý boj. Jako třeba v září, když ohromila publikum v americkém Dallasu. Souboj s Mexičankou Irene Aldanovou sice těsně na body prohrála, ale krvavá řež diváky pořádně rozhicoval­a.

„Neuvěřitel­ný zápas, opravdu dívčí válka,“nechal se během show v kleci unést i André Reinders, který duel komentoval pro stanici Nova Sport.

Obě soupeřky nakonec získaly speciální bonus padesát tisíc dolarů (zhruba milion korun) za úchvatnou podívanou, kterou předvedly. Jejich duel byl vyhodnocen jako zápas večera.

Jaká bude příprava Pudilové na únorovou pražskou party? S přesným plánem si musí počkat, až dostane soupeřku. „Její jméno se můžu dozvědět dnes, za týden, za měsíc. UFC jsou pro mě šéfové, nejlepší organizace. To, že si dělají, co chtějí, beru jako součást toho, že tam jsem. Je to normální,“nedělá si hlavu zápasnice, která bojuje v kategorii do 61 kilogramů.

Přála by si přestřelku

Osobní přání ovšem má. Ráda by poznala, jaká je v kleci Brazilka Bethe Correia. Prý i kvůli fanouškům, kteří po tomto souboji volají na sociálních sítích. „Já moc nemusím, když po mně někdo jiný chmatá a leze na zemi, radši bojuju v postoji a s Correiou by to mohla být hodně dobrá přestřelka. To mi vyhovuje, už po ní pokukuju delší dobu,“přiznává Lucie Pudilová.

Ale že by si mohla vyloženě vybírat? To v žádném případě. Noty si diktuje bohatá organizace.

Vždyť prezident UFC Dana White tvrdí, že hodnota značky nyní činí sedm miliard, to je obrovská suma.

„Jsou si vědomi pozice na trhu,“uznává Jaroslav Svoboda, hlavní vyjednavač s UFC ze společnost­i Bestsport, která provozuje O2 arenu.

Pudilová se teď chystá oslavit klasické české Vánoce. „Normálně s řízkem a salátem.“

Pak už bude vyhlížet svůj velký den. Souboj v Praze bude jejím pátým zápasem pod zastřešení­m UFC. Dva předešlé byly úspěšné, dva prohrála. „V UFC už jsem dva roky, moc mě to posunulo, hlavně mentálně,“pochvaluje si Pudilová.

Dobyde v únoru Prahu?

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ??
Foto: Michal Růžička, MAFRA
 ??  ?? PRAHA
PRAHA
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia