MF DNES

Kanga stop, Čivič stop. Sparta přišla o hříšníky

-

PRAHA Záložník fotbalové Sparty Guélor Kanga si kvůli červené kartě při prohře 1:2 na Slovácku nezahraje další dvě utkání. Včera o tom informoval­a discipliná­rní komise LFA, která potrestala také dalšího vyloučenéh­o sparťana Eldara Čiviče zákazem činnosti na jeden duel.

Kanga pyká za faul loktem. V běžném souboji trefil protivníka Zajíce, kterému tím přivodil krvavé zranění. Sudí Příhoda mu udělil červenou kartu až po zhlédnutí videa.

„Komise sice neshledala v zákroku hráče Kangy záměr zranit soupeře, nicméně i tak je fotbalista zodpovědný za následek pohybu svých rukou při hře. Výše trestu v tomto případě odpovídá charakteru a intenzitě přestupku surové hry,“okomentova­l trest Rudolf Baček, předseda discipliná­rky Ligové fotbalové asociace.

Kontroverz­ní gabonský záložník je na podzim sběratelem karet a následných distanců, dvakrát už Spartě chyběl kvůli osmi žlutým. V nejvyšší soutěži si znovu zahraje až na jaře, pokud tedy z klubu neodejde, jak naznačují některé spekulace.

Čivičova nižší intenzita

Levý bek Čivič musí vynechat jedno utkání. Rozhodčí Příhoda ho proti Slovácku vyloučil v 88. minutě, sparťanský obránce ve vlastním pokutovém území poslal hlavou k zemi domácího Kuchtu. Mimochodem, i v tomto případě pomohlo hlavnímu sudímu video. Z následné penalty Slovácko otočilo na 2:1.

„Byť se jednalo o zákrok nízké intenzity, tak se discipliná­rní komise ztotožnila s postupem rozhodčího na hrací ploše s tím, že došlo ke spáchání discipliná­rního přečinu. V chování hráče Čiviče shledala přečin tělesného napadení, s ohledem na nízkou intenzitu přestupku pak volila trest na samé spodní hranici sazby,“uvedl Baček.

Paradoxní je, že podle komise rozhodčích měl Čivič obdržet pouze žlutou kartu za nesportovn­í chování. Obě komise se tedy neshodly...

Zákaz činnosti za provinění během střetnutí Slovácko–Sparta dostal také domácí sportovní manažer Veliče Šumulikosk­i.

Za nesportovn­í chování a urážlivé výroky na adresu rozhodčího obdržel trest na dvě utkání a pokutu 20 tisíc korun.

Sparta v neděli od 17 hodin přivítá na Letné soupeře z Teplic. (vp, prp)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia