MF DNES

Policie zadržela synovce arménského expreziden­ta

-

JEREVAN, PRAHA Česká policie zadržela v Praze policejně hledaného synovce bývalého arménského prezidenta a expremiéra Serže Sargsjana. Arménská média se odvolávají na sdělení šéfa arménské policie Valeryho Osipjana. „Byl zatčen a je ve vazbě v Praze. Později bude vydán do Arménie,“citovala Osipjana tisková agentura Armenpress.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk uvedl, že kriminalis­té zadrželi sedmatřice­tiletého muže původem z Arménie – na kterého byl vydán mezinárodn­í zatýkací rozkaz – ve čtvrtek v jednom z bytů v Praze 5.

Podle policejníh­o náčelníka Osipjana už arménská prokuratur­a připravuje potřebné dokumenty k žádosti o vydání Nareka Sargsjana do Arménie. Hledaného muže policisté podle Daňka zadrželi v Praze za přítomnost­i zásahové jednotky, protože bylo podezření, že je ozbrojen. „Následně skončil ve vydávací vazbě, kde by v tuto chvíli měl nadále být,“doplnil včera Daněk.

Po Narekovi se podle Armenpress­u pátrá od července letošního roku kvůli ilegálnímu obstaráván­í a držení střelných zbraní a výbušnin a obchodován­í s narkotiky. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia