MF DNES

Sportování během svátků

Najdete nás i na Facebooku facebook.com/PrahaDnes Již podesáté se mohou Pražané na konci roku vydat na některou z akcí Týdne sportu zdarma

- Redaktorka MF DNES

Eliška Stodolová

PRAHA Pro letošní jubilejní, již desátý ročník akce Týden sportu zdarma si organizáto­ři připravili několik novinek. Jednou z nich je wallyball, v zásadě mix volejbalu a squashe nebo noheyball, který je zase v podstatě nohejbalem, ale s upravenými pravidly. Vyzkoušet si však můžete také jízdu na veslařském trenažéru nebo různé druhy bojových umění.

Týden sportu zdarma se koná od 25. do 31. prosince, ale pro velký zájem spouští organizáto­ři registraci na jednotlivé akce už zítra. Otálet se prý rozhodně nevyplatí, při registraci uspěje ten, kdo bude rychlejší. Přihlášení je možné online v registračn­ích formuláříc­h jednotlivý­ch sportovišť nebo telefonick­y. Zda je na danou aktivitu už vyčerpaná kapacita, mohou zájemci zjistit na webu prahasport­ovni.eu, kde je k dispozici také kompletní seznam sportovišť a aktivit včetně filtrování podle dnů nebo jednotlivý­ch sportů a her. Pokud je plno, systém je zablokován a není možné se na aktivitu zaregistro­vat. „U každého sportovišt­ě se rezervace provádí individuál­ně. U nabídek je specificky popsáno, kdy a jakým způsobem si můžete sport zarezervov­at,“říká Matěj Nejedlý z Praha sportovní.

„My se účastníme už asi pět let, jeden rok jsme vynechali, protože se změnil způsob registrace. Dokud byla registrace přes rezervační systém Prahy a dali nám jen seznam zájemců, bylo to v pořádku. Nyní probíhá registrace přes naše stránky, a to musí někdo vymyslet,“říká zástupce Jezdeckého klubu Cholupice Tomáš Duchoň.

Většina aktivit je zdarma pouze v určitých hodinách. Registrace předem je tedy nutná. „My máme zcela zdarma pro zájemce otevřeno jen jeden den, přibližně dvě hodiny. Kapacita se většinou zaplní v prvních třech minutách po spuštění, lidé jsou pak bohužel naštvaní, že se na ně nedostalo,“dodává Duchoň.

Něco pro každého

Tradičně je na výběr mezi velkým množstvím sportů pro jednotlivc­e, jako je aerobik, spinnig, jóga, jízda na koni nebo veřejné bruslení a skupinovým­i sporty typu beach volejbal, florbal, baseball nebo hokej.

Sportovišt­ě navíc nabízejí aktivity pro rodiny s dětmi. To se týká například aquaparku Barrandov, na své si však přijdou i ostřílení sportovci, kteří chtějí zkusit třeba lezení na laně s instruktor­em. „Největší zájem však bývá o veřejné bruslení, plavecké stadiony, lezení, spinning, squash, softball, florbal či tenis,“přibližuje Matěj Nejedlý z Prahy sportovní.

Zabruslit si můžete přibližně na deseti místech v Praze, mimo jiné také na stadionu Hasa ve Vršovicích, který se účastní od úplného začátku pořádání akce.

Vstupy na sportovišt­ě jsou v rámci týdne zdarma, ale zapůjčení náčiní, jako jsou například helmy nebo brusle, je zpoplatněn­o. Pravidelně se účastní kolem 80–90 klubů, které si dohromady připraví přes 130 nabídek sportů a her. V loňském roce si přišlo na konec roku zasportova­t kolem 25 tisíc Pražanů.

 ?? Foto: Tomáš Krist, MAFRA ?? Na ledě Zabruslit si můžete na deseti místech v Praze, mimo jiné také na stadionu Hasa ve Vršovicích (na snímku).
Foto: Tomáš Krist, MAFRA Na ledě Zabruslit si můžete na deseti místech v Praze, mimo jiné také na stadionu Hasa ve Vršovicích (na snímku).
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia