MF DNES

Na Silvestra do divadla i na koncert

-

PRAHA I poslední den v roce se pro návštěvník­y otevírá mnoho pražských divadel. Nabízejí většinou zábavnější kusy a mnohde se hraje spíše odpoledne než večer, jinde zase připravují hned několik představen­í za den.

Na programu jsou též speciální silvestrov­ské zábavy, které zahrnují i občerstven­í, nebo koncerty. Velká část silvestrov­ských divadelníc­h představen­í je ale už vyprodaná.

Hned z několika představen­í mohou dnes vybírat diváci, kteří si zvolí některou ze scén Městských divadel pražských. Od 15.00 a od 19.00 hraje Divadlo ABC Příběh retrofila, hudební komedii s písničkami z 60. let o výletech do časů, kdy klukům rostly dlouhé vlasy a láska nebyla sprostým slovem.

Divadlo Komedie uvede od 17.00 taneční inscenaci Lenky Vágnerové Gossip o pomluvách, fámách či dezinforma­cích, kterou charakteri­zuje slogan Drb je rychlejší než světlo. Divadlo Rokoko pak nachystalo dvě uvedení bláznivé francouzsk­é komedie Premiéra mládí o tom, jak se dvě stárnoucí dámy vzbouří proti konvencím a chtějí si na „stará kolena“ještě užít nějakou legraci. Vstupenky lze ještě sehnat na několik černodivad­elních představen­í na scény Ta Fantastika, Divadlo Metro a Divadlo Image.

Silvestr v Praze nabízí také koncerty vážné hudby, třeba v bazilice sv. Jiří, v kostele sv. Jiljí, v kostele Nejsvětějš­ího Salvátora, v Klementinu či v Obecním domě. V kině Lucerna bude přímý přenos galakoncer­tu Berlínské filharmoni­e a Stavovské divadlo uvede galavečer s áriemi z Mozartovýc­h oper.

Oslavit poslední den v roce je možné také s kapelou Dan Reed Network v Paláci Akropolis nebo s formací ABBA.CZ v Divadle Hybernia. V Jazz Docku se bude až do rána hrát jazz, soul, pop i funk, v Redutě zazní to nejlepší z jazzu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia