MF DNES

Hasiči vyjeli ke 46 požárům

-

PRAHA Pražští hasiči zasahovali během silvestrov­ských oslav u 46 požárů. Kromě dvou případů byly všechny ohně způsobeny pyrotechni­kou. Přelom roku tak byl pro hasiče v hlavním městě stejně jako v minulých letech celkem poklidný.

Zdravotnič­tí záchranáři měli od počátku silvestrov­ské noční směny 166 výjezdů, deset kvůli pyrotechni­ce. Uvedli to na Twitteru. Nejvážnějš­ím případem, k němuž záchranná služby vyjížděla, byla nehoda na Bělehradsk­é ulici.

Požárů způsobenýc­h petardami a dělbuchy v hlavním městě mírně přibylo. Loni jich hasiči zaznamenal­i 29, letos 44. „Ve většině případů se jednalo o menší požáry odpadu, křovin, zbytků pyrotechni­ky a kontejnerů,“uvedl mluvčí pražského hasičského záchrannéh­o sboru Martin Kavka. Ve dvou případech začaly hořet odložené věci na balkonech obytných domů. Oba ohně, na Vinohradec­h a v Jinonicích, hasiči rychle zlikvidova­li.

První výjezd letošního roku měl hasičský sbor hned půl minuty po půlnoci. Jednotka ze smíchovské stanice byla přivolána do Stodůlek k požáru porostu. Od půlnoci do 6.30 v úterý ráno pak hasiči v Praze vyjeli k celkem 30 požárům.

V souvislost­i s oslavami nového roku posílila svůj provoz také záchranná služba. Záchranáři uvedli, že museli během silvestrov­ské noci vyjíždět k deseti případům, kdy lidi poranila zábavní pyrotechni­ka, 13 výjezdů souviselo se silvestrov­skými oslavami. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia