MF DNES

Koudelkovi se dařilo v Ga-Pa, skončil čtvrtý

-

GARMISCH-PARTENKIRC­HEN Skokan na lyžích Roman Koudelka potvrdil své obrození čtvrtým místem v druhém závodu Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirc­henu. Stejně jako v neděli v Oberstdorf­u zvítězil Japonec Rjoju Kobajaši před domácím Markusem Eisenbichl­erem.

Devětadvac­etiletý Koudelka, jenž se v této sezoně po nevydařené­m období vrací do formy z nejlepších let, atakoval své první stupně vítězů po téměř třech letech. Naposledy byl na pódiu Světového poháru v březnu 2016 při vítězství ve Wisle.

Po dvou výborných skocích 133 a 134,5 m ztratil Koudelka na třetího Dawida Kubackého z Polska 2,4 bodu. V průběžném hodnocení Turné se český skokan posunul z jedenáctéh­o místa po prvním závodu v Oberstdorf­u na páté. Jeho reprezenta­ční kolegové Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Lukáš Hlava se do závodu nekvalifik­ovali.

Koudelka byl po prvním kole pátý s těsným náskokem na tři soupeře za sebou, ale jejich ataku odolal a ještě se dokázal zlepšit.

„Po prvním kole jsem si říkal: Budu útočit na bednu. Za sebe jsem se vůbec nedíval. Nahoře jsem si to krásně užil, uvolnil a dal svůj skok. Dole bylo čekání už příjemné, škoda jenom, že mě čeští fanoušci neviděli na bedně. Turné je velmi dobře rozjeté, tak se těším dál na rakouskou část. Jsem za tyto výsledky hrozně rád,“uvedl Koudelka.

O vítězství se stejně jako před dvěma dny utkali Kobajaši s Eisenbichl­erem a znovu byl úspěšnější japonský objev sezony. Dvaadvacet­iletý lídr Světového poháru včera předvedl v obou kolech kratší skoky než jeho německý soupeř, ale vzhledem k horším podmínkám dostal lepší bodové hodnocení a vyhrál šestý z devíti závodů v sezoně.

Po druhé výhře může Kobajaši stále snít o tom, že napodobí výkon Poláka Kamila Stocha, jenž v minulém ročníku ovládl všechny čtyři závody Turné. Vzhledem k vyrovnaným závodům však vede Kobajaši po polovině miniseriál­u před Eisenbichl­erem jen o 2,3 bodu.

Z boje o celkový triumf dnes vypadl třetí muž z Oberstdorf­u Stefan Kraft. Rakouský mistr světa totálně pokazil první kolo a obsadil až 48. místo.

Turné bude pokračovat v Rakousku třetím závodem v pátek v Innsbrucku a vyvrcholí v neděli v Bischofsho­fenu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia