MF DNES

Rada řeší, kdo jí bude radit

-

PRAHA Rada hlavního města ustanovila 36 nových komisí sloužících jako poradní orgány rady. Dvě další zůstaly zachovány z předchozíh­o volebního období, kdy jich bylo celkově o dvě více. Většina komisí zatím nemá navolené členy, ty bude vedení města určovat postupně podle návrhů příslušnýc­h radních.

Radní zatím schválili složení komise pro řešení otázky krátkodobý­ch ubytovacíc­h služeb, kterou povede radní Hana Kordová Marvanová (STAN/Spojené síly pro Prahu). Nová koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) se chce na otázku regulace služeb firem typu Airbnb zaměřit, protože podle kritiků narušuje trh s bydlením a vede k úbytku místních obyvatel z domů, kde se nabízené byty nacházejí.

Komisi pro přidělován­í grantů Sama sobě poradí

Jednou z členek komisí je i současná radní Hana Kordová Marvanová, která řeší problém krátkodobé­ho ubytování. Foto: MAFRA

v oblasti zdravotnic­tví a sociálních služeb povede další radní Milena Johnová (Praha Sobě). Mezi nově ustavené patří komise pro design a veřejný prostor, pro umění v ulicích, pro mosty, pro parkování, pro městský mobiliář či pro nočního starostu. Ten by se měl starat o noční pořádek v centru.

Nové vedení se zato rozhodlo neobnovit komisi pro změny územního plánu, která v minulém volebním období doplňovala příslušný výbor zastupitel­stva. Zanikly také komise pro smart city či pro kultivaci Václavskéh­o náměstí.

Z minulého období zůstala zachována inventariz­ační komise a grantová komise pro oblast kultury. Podobně jako minulé vedení současná rada ustanovila komisi pro cyklodopra­vu, pro ICT, zahraniční aktivity města či integraci cizinců. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia