MF DNES

Řidička srazila ženy a ujela

-

VINOHRADY Ze tří trestných činů obvinila policie řidičku, která o silvestrov­ské noci srazila v Praze dvě chodkyně a ujela. „Ještě v průběhu prvního letošního dne vyšetřovat­elé cizinku obvinili a následně podali státnímu zastupitel­ství podnět k vypracován­í návrhu na vzetí obviněné do vazby,“uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová. Návrhu včera soud vyhověl.

Policie původně přijala oznámení o dvou nesouvisej­ících nehodách, ale později se ukázalo, že obě má na svědomí jedenapade­sátiletá cizinka. Ženu totiž policisté zadrželi krátce před Novým rokem v Korunní ulici v Praze 2, když nabourala do několika zaparkovan­ých aut.

Dalším šetřením zjistili, že právě ona krátce předtím srazila dvě ženy na přechodu v Bělehradsk­é ulici a ujela. Šestatřice­tiletá žena utrpěla vážný úraz hlavy, přičemž byla uvedena do umělého spánku, jedenapade­sátiletá chodkyně má poraněnou hlavu a končetiny.

„Dopravní policisté podrobili zmíněnou řidičku orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, výsledek byl pozitivní,“dodala Zoulová. Řidička je podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnu­tí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to jí hrozí až pět let vězení.

Při loňském Silvestru podobně srazil v centru Prahy opilý Rus turistku z Kolumbie a usmrtil ji. Po složení kauce jej soud z vazby propustil, následně muž odjel do Ruska a od té doby se vyhýbá trestnímu stíhání. (rsr)

 ?? Foto: David Ondruš, MAFRA ?? Útěk Řidička v Bělehradsk­é ulici srazila dvě ženy, policisté ji našli v nabouraném autě v nedaleké Korunní ulici.
Foto: David Ondruš, MAFRA Útěk Řidička v Bělehradsk­é ulici srazila dvě ženy, policisté ji našli v nabouraném autě v nedaleké Korunní ulici.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia