MF DNES

Dala pěstí Afghánci, jenž ji osahával. Jde k soudu

-

VÍDEŇ Rakouskou veřejností nyní hýbe velice zvláštní případ. Vypovídá mimo jiné o tom, že krotit své zvrácené choutky se vyplácí.

Přesvědčil se o tom dvacetilet­ý afghánský migrant, který si zpříjemňov­al silvestrov­ské radovánky v centru Vídně tím, že osahával přítomným ženám zadky.

Nečekal ale, že se jedna z nich tvrdě ohradí. Jednadvace­tiletá Švýcarka se otočila a drzému mladíkovi vypálila takovou ránu pěstí, že mu zlomila nos.

Pro krvácející­ho muže musela na náměstí Rathauspla­tz přijet záchranka. Ačkoliv si dívka podle většinovéh­o mínění nezaslouží nic než pochvalu, rakouská policie vše vidí jinak.

Ženě hrozí tučná pokuta

Turistce hrozí soud, před nímž bude nejspíš čelit obvinění z ublížení na zdraví. Může vyfasovat přinejmenš­ím peněžitý trest. Mladá žena nicméně ve středu odletěla domů do alpské republiky.

Také samotný Afghánec byl obviněn ze sexuálního obtěžování.

Podle svědeckých výpovědí nebyla Švýcarka jedinou ženou, kterou migrant osahával. Jako jediná se však řídila svými instinkty, a jakmile zjistila, že jí někdo osahává zadek, otočila se a muže silně udeřila.

Případ teď hýbe celým Rakouskem a na sociálních sítích se probírá, jak špatným signálem to je. Podle mnohých měla dívka naprosté právo se bránit a obviněn měl být jen dotyčný Afghánec.

Spousta lidí nejenže dívce vyjadřuje podporu, ale v případě udělení pokuty nabízí také právní pomoc.

Skupinka čtyř podnapilýc­h žadatelů o azyl – tři mladíci z Afghánistá­nu a jeden z Íránu – napadala kolemjdouc­í o víkendu také v německém Ambergu.

Od té doby tam panuje napětí a německá policie včera prověřoval­a informace, že v ulicích města se pohybují skupinky domobrany z řad krajní pravice. Případ znovu vyvolal debatu o zpřísnění postupu při vyhošťován­í žadatelů o azyl, kteří se dopustili násilného trestného činu. (zah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia