MF DNES

Dukla 61, nebo Metanol? Volí se televizní ceny iDNES.cz

-

PRAHA Na portálu iDNES.cz startuje čtvrtý ročník televizníc­h cen. Čtenáři vyberou nejlepší český seriál, zahraniční seriál, film či minisérii, zábavný pořad nebo reality show a dokumentár­ní cyklus, které v roce 2018 viděli na obrazovkác­h v premiéře.

Ačkoli tuzemský televizní trh je poměrně konzervati­vní, několik drobných změn se dá z přehledu loňských novinek vysledovat. Přibylo seriálů jiného žánru než stále vévodící krimi, také se urodilo více historický­ch látek i děl založených na skutečných událostech. A stále větší diváckou oblibu si získávaly dokumentár­ní série.

Nominované pořady vybrala redakce s tím, že volila výhradně nové původní tituly, nikoli tedy premiérové díly již zavedených cyklů. Hlasovat se bude v pěti kategoriíc­h postupně od pondělí 14. ledna do půlnoci 21. ledna. Výsledky budou známé v úterý 22. ledna.

Vyhlášení vítězů završí udělení redakční ceny pro televizní osobnost roku. V předchozíc­h ročnících cenu převzali moderátor Leoš Mareš (Bojovník roku 2015), herec Jan Cina (Dříč roku 2016) a režisér Jiří Strach (Pohádkář roku 2017). Nový držitel ocenění bude hostem kulturního magazínu Za scénou na iDNES.tv. (kul)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia