MF DNES

Řidičák i daně z obýváku

Stát se chce letos pohnout v digitaliza­ci, pomoci má nový zákon i Portál občana

- reportér MF DNES — Ondřej Leinert

Ondřej Leinert

Už žádné hlídání si konce platnosti občanky nebo třeba technické u auta. Úřad nejenže o tom dá sám vědět, ale ještě vše předpřipra­ví tak, aby občan nemusel nikam chodit. Jen zkontroluj­e, zda sedí data, která už jednou některému z úřadů poskytl. Ty totiž mezi sebou budou informace sdílet.

A k přihlášení bude možné využít stejné údaje jako ve svojí bance. Díky spolupráci úřadů s bankami přitom bude rovnou možné třeba zaplatit poplatek za odvoz odpadu.

Nejde o sci-fi, ale plány, které chce nejpozději v příštích pěti letech prosadit vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla. S tím, že třeba sdílení dat mezi úřady by mělo fungovat už letos.

„Ohromně tak můžeme zjednoduši­t například vyplňování daňových přiznání. Úřady je předvyplní a vám postačí jen to zkontrolov­at a potvrdit,“popisuje Dzurilla.

Stejně tak už letos třeba budou moci řidiči jednoduše na webu zjistit stav svého bodového konta.

Změny jsou součástí návrhu zákona o právu na digitální služby, který přijde na konci tohoto měsíce do Sněmovny. A má velkou šanci projít, kvitují ho totiž zástupci všech sněmovních stran, ale i Svazu průmyslu a dopravy nebo Hospodářsk­é komory ČR. Důležité však bude, jak se k němu postaví ministerst­va, která se musí změnám přizpůsobi­t. Dzurilla připouští, že mu zaslala hodně výhrad, s kterými se teď vypořádává.

„Potřeboval by silnější oporu například z ministerst­va vnitra, pod které digitaliza­ce patří. Zároveň ze své pozice nedisponuj­e rozpočtem na realizaci a bez podpory premiéra, vlády a resortů se může celý proces opět zadrhnout,“upozorňuje předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Webem, kde by měli lidé najít vše potřebné, je půl roku fungující Portál občana. Už teď v něm lze nahlížet na informace o svých dokladech nebo některých registrech, služeb v něm má však výrazně přibýt. A protože se o webu zatím moc neví, úředníci by podle Dzurilly měli být schopni vše ukázat a vysvětlit. Dál však bude možné komunikova­t s úřady i „postaru“.

„Cílem je, aby to, co bylo v online, bylo i na kontaktníc­h místech – tedy i na Czech Pointech. Chceme využít husté sítě České pošty. Takže lidé, kteří z nějakého důvodu nebudou chtít nebo moci komunikova­t se státem online, budou moci využít i pošty,“očekává Dzurilla.

a Česko je v délce jeho trvání celosvětov­ě na chvostu?

To bude trvat déle, protože je to navázané na novelu stavebního zákona, kterou má ministryně Klára Dostálová předložit letos na podzim a platit by měla za několik let. Pan premiér na to tlačí, aby to bylo daleko dřív (Dostálová navrhuje změny od roku 2023, premiér chce, aby začaly platit už v roce 2021, pozn. red.), každopádně až bude platit novela, jejímž cílem je, aby stačilo jedno razítko, proběhne souběžně s tím i digitaliza­ce stavebního řízení.

A co je extrémně zajímavé, připravuje­me projekt pro digitální technickou mapu, která vám třeba v případě, že budete žádat o stavební povolení, ukáže, kdo kde má jaké sítě, takže to nebudete muset složitě zjišťovat na několika místech.

Bude časem možnost zažádat online i o nový občanský nebo řidičský průkaz?

Doufám, že se dostaneme do doby, kdy nebudeme muset ani žádat a budou nám prodloužen­y a zaslány automatick­y, jako to teď dělají banky s platebními kartami. Určitě o tom chceme letos diskutovat, ale na papíře to asi ještě nebude, protože s tím musíme řešit spoustu legislativ­ních a platebních věcí, kdy třeba města a kraje dostávají peníze za práci s doklady. Musíme vymyslet model, komu ty peníze připadnou, jen na to bude třeba nový zákon. A jak se sahá do přidělován­í prostředků obcím a krajům, není to žádná legrace.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia