MF DNES

Studentský kampus s pěti sty pokoji vyroste v Holešovicí­ch

-

PRAHA V Holešovicí­ch vznikne nový studentský kampus s 539 pokoji. Stát bude mezi ulicemi Na Zátorách a Partyzánsk­á nedaleko stanice metra C Nádraží Holešovice. Uvedla to Hana Samuelová ze společnost­i Karlín Group, která budovu postaví.

Pokoje si budou studenti pronajímat. Výši nájmu developer ještě nestanovil. Kampus by měl podle společnost­i začít fungovat od začátku akademické­ho roku 2020/2021. Místo, kde bude kampus stát, je nyní nevyužívan­é a zanedbané.

Budova bude mít osm podlaží s celkovou obytnou plochou přesahujíc­í 16 500 metrů čtverečníc­h. Součástí bude také restaurace v parteru budovy s terasou se sky barem a prostorem pro letní grilování. V podzemí bude parkoviště s 71 místy.

„Studentům budou sloužit také studovny, dva malé kinosály, jeden velký multifunkč­ní sál a tři větší kuchyně s vybavením pro případné společné vaření. V areálu bude i fitness centrum a velká úschovna kol,“uvedla Samuelová. V domě bude rovněž prádelna.

Kampus není jedinou budovou, která má podle plánů developerů v Holešovicí­ch vyrůst. Další již stojí například nedaleko stanice metra Nádraží Holešovice směrem k Argentinsk­é ulici. Zastavěn má být v budoucnu celý prostor nádraží Bubny-Zátory, kde má vyrůst nová čtvrť. (ČTK)

 ??  ?? Studentský život ve 21. století Kampus, ve kterém si budou studenti pronajímat pokoje, by měl začít fungovat od začátku akademické­ho roku 2020/2021. Vizualizce: Karlín Group
Studentský život ve 21. století Kampus, ve kterém si budou studenti pronajímat pokoje, by měl začít fungovat od začátku akademické­ho roku 2020/2021. Vizualizce: Karlín Group

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia