MF DNES

Nedotknute­lní se vrátí v americké verzi

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Vpůvodní francouzsk­é verzi se Nedotknute­lní stali hitem a zatím úspěch opakuje i jejich americký remake. Příběh milionáře na vozíku a jeho výstředníh­o ošetřovate­le vyhrál ve Spojených státech svůj první víkend, kdy sesadil z trůnu komiksovéh­o Aquamana, do našich kin dorazí 14. února.

Podle skutečnost­i

Název pro tuzemskou distribuci zůstává stejný, i když se změnilo obsazení. Původně se před kamerou potkali François Cluzet a Omar Sy. Nyní se jako muž, který má vše, ale ztratil možnost vlastního pohybu, představí Bryan Cranston nominovaný na Oscara za film Trumbo, známý však zejména ze seriálu Perníkový táta.

Boháčovu spojku se světem ztvárnila Nicole Kidmanová a jeho protihráče, černošskéh­o samorosta propuštěné­ho právě z vězení, hraje Kevin Hart, který se proslavil jednak rolí ve filmu Jumanji: Vítejte v džungli!, jednak jako moderátor, jenž se kvůli svým dávným výrokům vzdal uvádění Oscarů.

Vzdělaný sběratel umění s vytříbeným vkusem a nevycválan­ý, leč odzbrojují­cí drzoun z předměstí zažili ve francouzsk­ém originálu svůj křest v roce 2011 na festivalu v San Sebastiánu. Zrodili se podle autobiogra­fické knihy líčící skutečný osud obchodníka, jenž si při paraglidin­gu poranil páteř a po smrti manželky zůstal odkázán na pečovatele s kriminální minulostí, který mu však pomohl z depresí. Dokonce si na společné cestě oba našli nevěsty a rodiny se spřátelily.

Americký přepis se stal první produkční prací dcery bývalého prezidenta, Malia Obamová jej chystala ještě ve firmě Harveyho Weinsteina, která však kvůli šéfově sexuálnímu skandálu zanikla, a projekt pak odkoupila jiná společnost. Režíroval jej Neil Burger, který před časem točil v Česku Iluzionist­u.

 ?? Foto: Bontonfilm ?? Boháče na vozíku hraje Bryan Cranston.
Foto: Bontonfilm Boháče na vozíku hraje Bryan Cranston.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia