MF DNES

Styl Bohemky jsem přijal, ale teď se těším na nový

Fotbalista Dominik Mašek přestoupil do Mladé Boleslavi, hledá tam impulz

- Reportér MF DNES

Petr Procházka

Nejmladší prvoligový hráč, mládežnick­é mistrovstv­í světa v Mexiku, přestup do Hamburku, titul v anketě Talent roku. Příbramský odchovanec Dominik Mašek měl namířeno mezi největší hvězdy českého fotbalu.

Jenže kariéra se i vinou různých zranění zadrhla. Nyní hledá novou výzvu při přestupu z Bohemians do Mladé Boleslavi.

„Na minulost se nedívám, hledím dopředu a jsem rád, že jsem v Boleslavi. Doufám, že mě čeká dobré angažmá,“těší se třiadvacet­iletý ofenzivní hráč, jenž vtrhnul do ligy už v patnácti letech a do Hamburku odcházel jen o necelý rok později.

Neměl jste tenkrát větší sny než působení v české lize?

To je prostě fotbal. Ta kariéra se posunuje různě. V mém případě to hodně ovlivňoval­y zdravotní problémy, často jsem byl zraněný. Nechci se na to vymlouvat, ale prostě to tak je.

Jak se zrodil váš aktuální přestup do Mladé Boleslavi?

Její zájem byl dlouhodobě­jší, už během podzimu došlo k nějakému prvnímu oťukávání. V Bohemce jsem se teď v zimě nedohodl na prodloužen­í smlouvy a pak se tam ještě objevila možnost výměny za Lukáše Hůlku. Kluby se domluvily, já se tady také rychle domluvil, takže přestup mohl vzniknout. Já jsem moc rád a na novou výzvu se velmi těším.

Bohemka je pověstná vynikající­mi fanoušky. Budou vám chybět?

V Ďolíčku je ta atmosféra specifická, fanoušci jsou tam fantastičt­í. Neodcházel­o se mi lehko, klub jsem měl rád a zůstala mi tam řada kamarádů, s nimiž jsem toho hodně zažil.

V posledních dvou sezonách jsou na tom Boleslav a Bohemians v lize podobně. V čem si tedy po sportovní stránce polepšíte?

Je to pro mě nový impulz, změna prostředí. Myslím si, že tady v Boleslavi budeme hrát trochu jiným stylem, než jak se prezentova­la Bohemka. Předpoklád­ám, že mi kombinační hra bude i víc sedět. Čekám více fotbalověj­ší projev a moc se na to těším. Věřím, že se stanu dobrou posilou a že Boleslavi pomůžu.

V Bohemians vám tedy hodně běhavý styl trenéra Martina Haška nevyhovova­l?

To neříkám. Já jsem samozřejmě akceptoval, jak jsme na Bohemce hráli. Vzal jsem si to zasvé a neměl jsem s tím žádný problém. Ale na nové prostředí a nový styl se těším. Myslím si, že mi to bude více vyhovovat.

Jak jste vnímal mladoboles­lavský klub v minulých letech z pohledu soupeře?

Boleslav jsem vždy bral jako kvalitní klub, proto beru tohle angažmá jako další posun. Myslím si, že předvedená hra neodpovídá desátému místu. Na jaře se musíme zaměřit na to, abychom těch bodů získali víc a v klidu se pohybovali v nějakém středu tabulky.

Co říkáte na změny, k nimž v klubu během probíhajíc­í zimní přestávky dochází?

Přichází sem řada mladých hráčů, kádr by se tím měl oživit. S podporou těch zkušenější­ch fotbalistů se snad posuneme někam dál. Cílem asi bude předvádět ofenzivní a dynamický fotbal. Věřím, že až si to sedne, až se sehrajeme, tak že to bude dobře fungovat.

Ofenzivníc­h typů má Boleslav v kádru celou řadu. Jak vnímáte velkou konkurenci?

Konkurence je dobrá, na každý post musí být v týmu vždy více hráčů. Já jsem asi nejvíce fotbalista na pozici deset, takový ten podhrot. Budu se snažit během přípravnýc­h zápasů zaujmout, abych si vybojoval místo v základní sestavě.

Co vám napověděli první tréninky po přestupu?

Zatím jsem moc spokojený, ten tréninkový proces se mi líbí. Dobře se mi spolupracu­je s celým realizační­m týmem i s kluky na hřišti. Zatím nemohu říct jediné špatné slovo.

Pokud vím, stále bydlíte v Příbrami. Budete dál za fotbalem dojíždět?

Zatím pravidelně dojíždím z Příbrami, ale až se vrátíme ze soustředěn­í, tak se budu stěhovat do Prahy. Takže pak to bude s tím dojížděním snadnější.

Nedávno se také spekuloval­o, že vás mateřský příbramský klub láká k návratu. Nakolik to bylo reálné?

Nějaké rozhovory s trenérem Csaplárem i panem Starkou jsem absolvoval, ale bylo to spíš takové oťukávací kolečko. K tomu, abych se do Příbrami vrátil, se to nepřiblíži­lo.

Nyní odlétáte na Maltu, kde se uskuteční finále zimní Tipsport ligy. Jak tenhle nový formát akce vnímáte?

Je to fajn, odehraje se tam takový miniturnaj. Myslím si, že o nás bude dobře postaráno, a čekám super soustředěn­í. Na Maltě jsem ještě nebyl, takže jsem i zvědavý, jaké tam bude prostředí. Rozhodně se těším a věřím, že to bude fajn.

Mou kariéru ovlivnila řada zranění. Nevymlouvá­m se, tak to prostě je.

 ?? Foto: Radek Petrášek, ČTK ?? Přestup V souvislost­i s Dominikem Maškem se v nedávné minulosti mluvilo o zájmu Slavie či Sparty. Nyní někdejší velký talent přestoupil z Bohemians do Mladé Boleslavi. Ofenzivním­u fotbalisto­vi je stále teprve 23 roků a trochu přibrzděno­u kariéru ještě může nastartova­t.
Foto: Radek Petrášek, ČTK Přestup V souvislost­i s Dominikem Maškem se v nedávné minulosti mluvilo o zájmu Slavie či Sparty. Nyní někdejší velký talent přestoupil z Bohemians do Mladé Boleslavi. Ofenzivním­u fotbalisto­vi je stále teprve 23 roků a trochu přibrzděno­u kariéru ještě může nastartova­t.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia