MF DNES

Originální cizinci. Cesta, jak se chce Plzeň oživit

-

Fortuna liga

Na hrotu vytáhlý Francouz Beauguel.

Na kraji hřiště Kayamba, šikovný rychlík z Konga.

Viktoria Plzeň se za pochodu pokouší měnit trend. Zjistila totiž, že česko-slovenská fotbalová filozofie, se kterou byla roky veleúspěšn­á, potřebuje oživit. Včerejší utkání proti CSKA Sofie (1:2) leccos naznačilo. Ačkoli závěrečná příprava teprve proběhne, trenér Vrba ukázal, co má v plánu: díky posilám tmavé pleti by rád do hry přidal neokoukané prvky.

Jean-David Beauguel je levonohý stožár, je mu šestadvace­t let a přišel ze Zlína. Potřeboval by zlepšit důraz a pohyb při defenzivní práci, aby plně nahradil těžce zraněného kanonýra Krmenčíka.

Joel Ngandu Kayamba je ofenzivní krajní záložník, i jemu je šestadvace­t a přišel z Opavy. Umí vtipnou kličku a dokáže se z křídla protančit ke střele.

„V ofenzivě máme mnohem víc možností, než jsme měli na podzim,“těšilo Pavla Vrbu před odletem na dvoutýdenn­í soustředěn­í do Španělska. Ovšem pozor, pod kopečky u města Estepona je to zatím výsledkové tápání. Tři zápasy, dvě remízy, jedna prohra, pouhé dva vstřelené góly, přičemž včera se trefil Beauguel z penalty. Plzeň, znovu stejně jako proti čínskému nováčkovi Wu-chan, zbytečně ztratila vedení. Když trenér Vrba po hodině houfně vystřídal, bulharský tým z brejku rozhodl.

Poslední šance, jak se Plzeň může naladit na ligový start, bude v pátek proti americkému klubu New England Revolution.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia