MF DNES

Pod útesem bouří moře. Nahoře Slavia touží po titulu

-

Vzduch ohřívají sluneční paprsky, a i když pofukuje vítr, táhne vás to ven. Stačí projít brankou z golfového odpaliště a stojíte na vysokých útesech, do kterých co pár vteřin narazí vlna mořského příboje. Jenže partička v červenobíl­ých trikách vyráží z hotelu Cascade každý den opačným směrem – na fotbalové hřiště.

Tady, na okraji portugalsk­ého městečka Lagos, Slavia už přes týden dře, aby na jaře uhájila svůj čtyřbodový náskok a získala titul.

Nebýt úvodu, kdy obránce Bořil v bagu při nešťastném střetu zlomil nos kouči Trpišovské­mu, dalo by se říct, že všechno klape. Když Slavii sledujete zblízka, rychle vám dojde, proč podzimem proplula tak ladně. V týmu vládne pohoda, protože každý ví, na čem je. Trpišovský a jeho kolegové s hráči často mluví mezi čtyřma očima. Když někdo nehraje, ví proč. A taky ví, na čem pracovat, aby se situace mohla změnit.

Trenérský štáb tráví moře času u videí, která pro ně stříhá analytik. V Lagosu dokonce Slavia nechala na hřiště postavit provizorní věž, aby se tréninky mohly snímat z výšky a byl tak o všem přehled. Po večerech trenéři rozebírají záznamy ze zápasů i tréninků a svou pracovitos­tí se už rok snaží nakazit všechny okolo. Důkaz? Řada hráčů využívá i dobrovolné tréninky, během nichž pracují na vylepšení nedostatků. „Nesmíme si myslet, že je všechno dobře. Musíme dál hledat chyby,“zdůrazní Trpišovský.

V neděli slávisté v prvním ostrém testu těsně podlehli 0:1 Salcburku, včera splnili povinnost s juniorkou Brentfordu (4:0) a páteční generálka s Trondheime­m může ukázat, jak jsou připravení na jarní řež.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia