MF DNES

Ring volný. V Hiltonu boxuje Evropa proti Asii

-

PRAHA Bojové sporty jsou v kurzu, a tak do Prahy míří další špičková akce. Zítra dojde v hotelu Hilton k boxerskému souboji s názvem Galashow Evropa versus Asie.

Utkání naváže na akci z listopadu 2017, kdy se v metropoli utkali přední evropští amatérští boxeři s reprezenta­nty Kuby.

Jeden z hlavních organizáto­rů Ladislav Kutil se nebojí srovnávat současný asijský box s úrovní toho kubánského.

„Asijský box v současnost­i patří mezi nejlepší a například Uzbekové jsou mezi těmi, co zvládnou konkurovat i špičkovým Kubáncům,“uvedl Kutil. „Medaile ze šampionátů pravidelně vozí ale i Mongolové, Thajci, Číňané a Kazaši,“dodal Kutil.

Zatímco v roce 2017 se mezi provazy postavil jediný český rohovník Jiří Havel, v sobotu by ho měli doplnit česká jednička Zdeněk Chládek, Adam Kolařík a také Martina Schmoranzo­vá s Petrou Laštovkovo­u. Ženské zápasy se totiž nově staly součástí galavečera. Celkem se v ringu představí dvaadvacet boxerů a boxerek.

Hvězdou bude Francouz

Hlavní hvězdou akce bude francouzsk­ý mistr světa a stříbrný medailista z olympijský­ch her v Riu Sofiane Oumiha. „Osobně se těším i na Arména Bačkova, který je mistrem Evropy a bronzovým medailisto­u ze světového šampionátu v Hamburku,“řekl bývalý profesioná­lní boxer Ladislav Kutil.

Fanoušci v hotelu Hilton budou moci fandit i Andreji Czsemezovi, který je největší slovenskou boxerskou nadějí.

Ve dvaceti letech je novopečený­m šampionem Evropské unie a fanoušci boxu jej mohli nedávno sledovat v Praze, kde sekundoval Rytmusovi při vyhlášeném utkání s Marpem.

Soubojům přidává na atraktivit­ě jejich rychlý spád, každý zápas je vypsán na tři kola po třech minutách, vždy s minutovými přestávkam­i. Boxeři při nich mohou k atakům na soupeře používat pouze ruce.

I mezi jednotlivý­mi zápasy bude o zábavu diváků postaráno. Zápolení budou prokládána jednotlivý­mi částmi bohatého kulturního programu, jenž bude zaměřen na dokreslení celkové bojovné atmosféry v Hiltonu.

Galavečer začíná zítra od 18 hodin předzápasy, poté bude následovat hlavní program. Vstupenky prodává síť Ticketstre­am. (gej)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia