MF DNES

Trest 5 let: kradl v nemocnici, pak zkusil znásilnit seniorku

- Petr Ježek redaktor MF DNES

PLZEŇ Za pokus o znásilnění a okradení pětasedmde­sátileté pacientky na nadstandar­dním pokoji v plzeňské fakultní nemocnici poslali plzeňští soudci na čtyři roky do vězení šestatřice­tiletého Ondřeje Obsta.

Neobvyklý případ se odehrál loni 26. srpna před půl šestou ráno. Obst tvrdil, že se chtěl vyspat na nemocniční­ch toaletách, ale jakmile se tam uložil, už musel pryč. „Někdo začal křičet, že tam se chrápat nebude, jinak zavolá policii,“řekl Obst. Proto se sbalil a snažil se najít nějaké místo k přespání v horních patrech budovy. Náhodně prý otevřel dveře, za kterými byla tma.

„Zamkl jsem za sebou, až pak jsem zjistil, že jsem v pokoji. Sedl jsem si na bobek a potichu prohledáva­l stolek u postele. Když jsem se rychle zvedl, zatočila se mi hlava a padl jsem na postel. Až když osoba vykřikla, zjistil jsem, že je to žena. Jak jsem se snažil vstát, mohl jsem se jí nějak dotknout. Žena máchala rukama a kopala nohama,“tvrdil Obst.

Soud: Rozhodl se ukojit pud

Seniorka při výpovědi před soudem uvedla, že to byl pro ni po nečekaném probuzení šok, když ji pachatel na posteli osahával, snažil se sáhnout i pod kalhotky. Násilník jí zlomil i žebro.

Soudci dospěli k přesvědčen­í, že Obst šel do pokoje krást. „Když zjistil, že je tam pacientka, rozhodl se ukojit pohlavní pud. Od ženy chtěl i peníze, ale ta mu řekla, že žádné nemá,“uvedla soudkyně.

Obst spáchal čin šest týdnů po propuštění z vězení. Recidivist­a, který má v trestním rejstříku už šest záznamů, se včera odvolal jen proti výši trestu, nikoli vině. Znalci u něj zjistili smíšenou poruchu osobnosti.

 ?? Foto: Petr Ježek ?? Recidivist­a Ondřej Obst prý na ženu pouze upadl.
Foto: Petr Ježek Recidivist­a Ondřej Obst prý na ženu pouze upadl.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia