MF DNES

„Podrazák.“Piráti útočí na Pospíšila

- (kop, ČTK)

PRAHA Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vytkl v otevřeném dopise předsedovi TOP 09 a pražskému zastupitel­i Jiřímu Pospíšilov­i jeho mediální výstupy v souvislost­i s pirátským nápadem odhalovat prázdné byty prostředni­ctvím dat z elektroměr­ů. Navíc prý zatahuje pražská témata do kampaně před eurovolbam­i. Pospíšil na to nereagoval, protože prý dopis nečetl. Téma elektroměr­ů navíc považuje za vyřešené.

Na lídra TOP 09 zaútočil také poslanec za Piráty Mikuláš Ferjenčík. „Největší a řekl bych, že jediný podstatný problém pražské koalice, je to, že Jiří Pospíšil je neskutečný podrazák,“napsal na Facebooku. Věří, že koalice obou stran vydrží do eurovoleb a potom si Pospíšil vybere, na které židli chce sedět. „Věřím, že se tam předseda topky změní, protože s takovýmhle podrazákem žádná integrace TOP 09 a STAN jednoduše není možná,“napsal Ferjenčík.

„To jsou agresivní vulgarismy, já bych nikdy takové vulgarismy nepoužil. Je to neslušné, že se plete do toho, jak budou spolupraco­vat dvě suverénní strany, TOP 09 a STAN, jichž ani není členem,“řekl k tomu pro iDNES.cz Pospíšil.

Na Twitteru se ho zastal i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, proti kterému se ohrazovali Piráti před sněmovními volbami. „Teď zase vzýváte náš sněm a nechcete pro změnu Jiřího Pospíšila. Jděte do ‚háje‘ Vy a přestaňte kádrovat druhé,“napsal Kalousek.

 ?? Foto: Tomáš Krist, MAFRA ?? Pirát Poslanec Mikuláš Ferjenčík.
Foto: Tomáš Krist, MAFRA Pirát Poslanec Mikuláš Ferjenčík.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia