MF DNES

Uzavření Dlouhé kvůli hluku se bude opakovat

-

STARÉ MĚSTO Policie na páteční i sobotní noc uzavřela několik ulic v centru Prahy, aby zamezila rušení nočního klidu. Kvůli nadměrnému hluku nesměla vjet auta nerezident­ů do oblasti v okolí ulice Dlouhá. Opatření se obešlo bez větších problémů a bude se během následujíc­ích dvou víkendů opakovat.

„Samozřejmě se objevilo několik případů, kdy se lidé chtěli do ulice dostat, ale celkově byla organizace velmi dobrá a zcela bezproblém­ová,“řekl „noční starosta“ustanovený vedením Prahy Jan Štern.

Klidný průběh potvrdila i mluvčí městské policie Irena Seifertová. Strážníci podle ní nezaznamen­ali žádné mimořádné události.

Štern dodal, že se jednalo o zkušební provoz a magistrát bude efekt opatření teprve vyhodnocov­at. „Podle mého dojmu byla situace v ulici klidnější. Strážníci z Prahy 1 říkali, že před několika lety zjišťovali počet aut vjíždějící­ch do Dlouhé a došli k číslu 1 500 aut za hodinu,“řekl Štern.

Omezení dopravy se týkalo ulic Dlouhá (od křižovatky s ulicí Dušní po křižovatku s ulicí Hradební), V Kolkovně, Rámová, Rybná, Masná a Kozí (od křižovatky s ulicí Haštalskou po křižovatku s ulicí Dlouhá). V Dušní ulici se jezdilo v opačném směru než běžně.

Uzavírka trvala od desáté večerní do třetí hodiny ranní. Do uzavřených ulic směli vjet pouze lidé, kteří v nich mají trvalé bydliště. Všichni ostatní museli oblast objet, a to včetně taxikářů.

Důvodem celé akce bylo omezení hluku, na který si tamní obyvatelé dlouhodobě stěžují. (abr, ČTK)

Video najdete na praha.idnes.cz

bez starostí. Kohout reality 25 let na trhu. Tel : 6022121211­94432

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia