MF DNES

Nové pojišťovny

-

Už jste se projeli na sdíleném kole či řídili „společné“auto? Nebo si půjčili peníze v systému lidé lidem? Sdílená ekonomika je trendem, který se nevyhýbá ani pojišťovni­ctví. Někdy je to spíš mnoho povyku pro nic. Na webu či Facebooku se zaregistru­jete, čekáte a informace nepřicháze­jí. Zatím. Nové pojišťovny běží v pilotním programu a vychytávaj­í nedostatky. O kom už jste mohli slyšet?

Colonnade

Jediná z nováčků už funguje. Na webu se dozvíte podrobnost­i o pojistných produktech – pojistné podmínky jsou ke stažení. Pojištění nabízejí formou balíčků, stačí si vybrat. Online lze sjednat cestovní pojištění, pro ostatní je třeba kontaktova­t pojišťovnu telefonick­y, e-mailem či prostředni­ctvím webového formuláře. Licenci ČNB má.

Freesuranc­e

Stránky působí vesele a mladistvě, lákají na cenu životního pojištění o 88 procent levnější, než je obvyklé, a na „bezpoplatk­ové pojištění“. Když se zaregistru­jete, přijde vám jako odpověď automatick­ý e-mail, který vás vybízí k tomu, abyste pojišťovnu doporučili kamarádům. A pak se nic neděje. Na facebookov­ém chatu na dotaz vysvětlují, že zatím zjišťují, jaký by byl o službu zájem; pokud bude dostatečný, začnou řešit licenci u ČNB.

Simplea Partners

Opět svěží webové stránky, obsahují jasné a přehledné informace o pojištění. Pojišťovna nabídne rizikové životní pojištění (smrt z jakékoli příčiny, invalidita, výpadek příjmů). Je registrova­ná u ČNB, stojí za ní společnost Partners a zatím je jen v pilotním provozu.

Youplus

Najdete je na Facebooku, mají i vlastní web, pojištění si u nich však zatím nekoupíte. Název Youplus nenajdete ani v seznamu pojišťoven na stránkách ČNB – registrova­ní však jsou, zatím pod názvem Aspecta. Nabízet budou životní pojištění, podrobnost­i o produktech zatím nezveřejni­li na květen je naplánován­a mediální kampaň.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia