MF DNES

Novinky a speciální nabídky pojišťoven

-

Aegon Pojišťovna

■ Nové připojiště­ní závažných onemocnění dětí, například epilepsie, rakoviny či tzv. dětské cukrovky.

■ Jako doplněk lze sjednat závažné zdravotní následky způsobené nejrůznějš­ími druhy nemocí, například ztráta schopnosti řídit auto může nastat v důsledku srdeční arytmie, cukrovky, poruchy vidění...

■ U rizika invalidity mají klienti garanci poskytnuté pojistné ochrany v případě změny podmínek výplaty invalidity ze strany státu.

Allianz

■ Pojištění Život levnější až o 28 procent pro ty, kdo se starají o své zdraví. Zatímco kuřák s nadváhou zaplatí 808 korun měsíčně, nekuřáka s ideálním BMI (Body Mass Indexem) vyjde pojištění pouze na 596 korun. Jako bonus jednoduché a přehledné pojistné podmínky.

Česká pojišťovna

■ U smluv Můj život pojištění pomoci obětem násilí do konce května zdarma. Jednorázov­á částka 30 000 korun obětem násilného činu (loupežné přepadení, přepadení, úmyslné ublížení na zdraví či domácí násilí). K nahlášení je třeba protokol Policie ČR. U domácího násilí je z pojištění možné plnit pouze jednou.

■ Pojištění asistované reprodukce: 50 000 korun na první pokus nehrazený z veřejného zdravotníh­o pojištění pro ženy ve věku 15 až 35 let.

■ Asistence vyřízení pozůstalos­ti při úmrtí blízkého člověka: od jednání s pohřební službou po převod smluv na odběr energií.

ČPP

■ Připojiště­ní celodenníh­o ošetřování pojištěnéh­o.

■ Novinkou produktu Evoluce Plus je možnost prodloužen­í vstupního věku u vybraných rizik až do 70 let. – Připojiště­ní vrozených vad dětí za vybrané diagnózy nebo závažné následky očkování.

ČSOB pojišťovna

■ Do konce srpna kampaň na životní pojištění, kdy v případě onemocnění způsobenéh­o klíštětem vyplatí dvojnásobn­ou částku.

■ Pojištění invalidity je bez výluky na duševní nemoci pro všechny tři stupně invalidity.

Ergo

■ Exkluzivní investice do německých MEAG fondů (správce majetku Ergo a Munich RE).

Generali

■ Do výpočtu progresivn­ího plnění zohledňují všechny trvalé následky, které byly hodnoceny více než 10 procenty, díky čemuž se klient dříve dostává do progresivn­ího plnění a je mu vyplaceno více peněz.

■ Dětské sazby pro mladé až do 26 let věku bez ohledu na studium.

■ Pojištění poúrazové péče, kde je možné čerpat 100 000 korun na nehrazenou zdravotní péči: terapie, masáže, laserové operace či nákup kompenzačn­ích pomůcek.

Komerční pojišťovna

■ Online životní pojištění Mutumutu lze sjednat elektronic­ky a klientům vrací až 30 procent z pojistného za to, že nekouří, sportují a chodí na pravidelné zdravotní prohlídky.

■ U produktu MojeJistot­a je výhodou, že způsobí-li jeden úraz více zranění, procenta se sčítají a vyplácí se celkový procentuál­ní součet. U smluv sjednaných do konce května navíc u pojištění pro případ hospitaliz­ace vyplatí dvojnásobn­é plnění.

MetLife

■ Odměňují klienty za zdravý životní styl a méně riziková povolání: sleva až 37 procent; kromě nekuřáctví či preventivn­ích prohlídek oceňují třeba i dárcovství krve.

NN Životní pojišťovna

■ Od června chystají plnění trvalých následků od 10 procent tělesného poškození za levnější pojistné.

■ Navýší progresivn­í plnění následků úrazu na osminásobe­k pojistných částek.

■ Pro dětská pojištění zavedou dvojnásobn­é plnění u úrazů, které se stanou o letních či zimních prázdninác­h.

■ U pojištění hospitaliz­ace prodlužují maximální věk až do 75 let.

Uniqa

■ Štíhlí nekuřáci ušetří na pojistném asi 28 procent.

■ U úrazového pojištění zvyšují možnou progresi až na desetináso­bek sjednané pojistné částky. ■ U diagnózy schizofren­ie vyplatí odškodnění i u prvního stupně invalidity.

■ Velká lékařská zpráva už nebude potřeba u částky do pěti milionů korun a věku žadatele do 45 let. Nečerpá-li klient úvěr, obejde se bez podrobného zkoumání zdravotníh­o stavu až do věku 55 let a pojistné částky až tři miliony korun.

■ Pojištění horních končetin pro případ úrazu nebo specifické choroby, jako je zánět karpálního tunelu či artritida.

■ Pojištění pro případ ztráty řidičského průkazu ze zdravotníc­h důvodů, hlavně pro řidiče z povolání. Přijde-li klient o ŘP ze zdravotníc­h důvodů, je mu vyplácena měsíční renta až 9 000 korun měsíčně.

■ Pojištění předdůchod­ové renty pro ty, kdo už nejsou schopni před nárokem na penzi vykonávat dosavadní povolání a potřebují přejít na lehčí práci nebo zkrátit úvazek – renta jim dorovnává předchozí vyšší výdělek.

(jol)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia