MF DNES

Tipy MF DNES Jídlo do ruky, slaňování s koncerty a 100 fotografií

-

Letní jídlo z ulice

Seriál gastronomi­ckých akcí na smíchovské náplavce pokračuje zítra festivalem nazvaným Letní street food. Pořadatelé zvou návštěvník­y, aby přišli na Hořejší nábřeží ochutnat pouliční gastronomi­i z celého světa. Klasická jídla z ulice doplní zmrzliny, exotické ovoce, prosecco, osvěžující limonády a koktejly. „V létě jistě přijde k chuti lehká středomořs­ká kuchyně, ryby, hummus, asijské pokrmy a saláty. Nezůstanet­e ochuzeni ani o grilovaná masa, mexické tacos, španělské tapas, gruzínské šašliky či venezuelsk­ou arepu,“zve pořádající společnost Food Event. Doprovodný program bude stavět na latinskoam­erických rytmech.

Kdy: sobota od 10.00 do 20.00 Kde: náplavka, Hořejší nábřeží Pojď dál 2019

Extrémní zážitek, jakým je slaňování z Nuselského mostu na invalidním vozíku, bude jedním z bodů programu sobotního festivalu Pojď dál. Návštěvníc­i také mohou podniknout výpravu do bunkru Folimanka, pod širým nebem zhlédnout výstavu obřích soch členů kapely The Tap Tap, zaposlouch­at se do písní této skupiny (v 19.00), zhlédnout koncert souboru Tam Tam Batucada (15.00), Ivana Mládka (17.00) a dalších. „Občerstven­í všech druhů, tvarů a chutí zajištěno,“hlásají pořadatelé. K ochutnání budou i klášterní speciality sester boromejek.

Kdy a kde: V sobotu od 10.00 v parku Folimanka, od 14.30 se program přesune do areálu Jedličkova ústavu na Vyšehradě 100 snímků k nedožitému století Výstava 100 fotografií ke 100. výročí narození fotografa Ladislava Sitenského začala v Galerii ve věži Novoměstsk­é radnice. Ladislav Sitenský byl významný český fotograf, který se narodil v létě roku 1919 na Královskýc­h Vinohradec­h a prožil tam téměř celý život. Je známý především svými válečnými snímky českoslove­nských perutí RAF. Výstava však ukazuje, že jeho záběr byl široký. Jak sám říkával, fotografov­al prakticky všechno, co mu přišlo do cesty, a tím se stal dokumentar­istou a kronikářem

20. století.

Kdy: úterý–neděle v čase od 10 do 18 hodin, výstava potrvá do

23. června 2019

Kde: Galerie ve věži Novoměstsk­é radnice

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia