MF DNES

Záda povolila a Přindiš míří do reprezenta­ce

-

PRAHA O víkendu se v Troji pojedou další dva kvalifikač­ní závody kajakářů a kanoistů. Vít Přindiš při nich bude mít luxusní pozici. První dvě nominační jízdy totiž ovládl, takže jednoznačn­ě vede žebříček a má obrovskou šanci, že ve sledované kategorii kajakářů obsadí v sezoně jedno ze tří míst v reprezenta­čním týmu.

Stříbrný muž z mistrovstv­í světa 2017 připisuje skvělou formu z velké části zlepšenému zdravotním­u stavu. Loni ho totiž trápila bolavá záda.

„Musím říct, že se cítím mnohem líp než poslední dva roky, kdy jsem se s tím dusil a pořádně nevěděl, o co jde,“uvedl Vít Přindiš. „Nějaké tři čtyři měsíce mě intenzivně trápil fyzioterap­eut Jakub Kmeťko. Přidával jsem si s ním tréninky. Snažil se nějakým způsobem stabilizov­at okolí bolavých obratlů a plotýnek, aby to drželo,“popsal závodník USK Praha.

První dva nominační závody se jely ve Veltrusech na Mělnicku. Přindiš při nich dominoval, na druhou příčku v obou jízdách odsunul

Jiřího Prskavce, který má díky loňským výsledkům místo v národním týmu jisté. Na třetím místě se protočili Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek. Jelikož se nejhorší ze čtyř výsledků při určování konečného pořadí škrtá, stačí Přindišovi v Troji zajet už jen jeden slušný výsledek.

„Pro mě je důležité se do reprezenta­ce dostat,“podotkl svěřenec trenéra Milana Říhy. „Takhle jsem chyběl v repre rok předtím, co se jelo o olympiádu v Riu. Vím, jak to je, v jaké situaci jsme všichni.“

O další olympijské hry v Tokiu se bude bojovat v příští sezoně, a kdo letos do národního týmu proklouzne, získá výhodu.

„Ale není to úplně nezbytné. I tak by tam byla ještě šance se do olympijské nominace vejít,“věří Přindiš.

Na letošní sezonu se připravova­l i v daleké Austrálii. „Byl to docela dril, protože jsem si dal třeba posilovnu, vodu a pak jsem musel ještě cvičit. Takže jsem nestihl občas ani jíst a musel jsem zase zpátky na vodu,“popsal Vít Přindiš.

Před týdnem ve Veltrusech ho nezaskočil­a ani nízká teplota. „Převlékali jsme se u auta v šesti stupních, k tomu pršelo. Ale když se cítím psychicky i fyzicky dobře, dá se všechno.“(gej)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia