MF DNES

Doma umíme přitlačit, pochvalova­l si Horňák

Fotbalová Sparta v posledním domácím utkání sezony porazila Jablonec 2:0

- Spolupraco­vník MF DNES

Šimon Tittel

Bylo vidět, že už o nic nejde. V nevzhledné­m utkání čtvrtého kola nadstavbov­é skupiny o titul ve Fortuna lize porazila včera pražská Sparta v domácím prostředí Jablonec 2:0.

Potvrdila tak, že na svém stadionu proti silným soupeřům umí. „Doma je dokážeme přitlačit, hrajeme s nadšením,“pochvalova­l si dočasný trenér Michal Horňák.

Přestože už bylo jasné, že Sparta obsadí konečné třetí místo, poslal Horňák do hry možná to nejlepší, co měl k dispozici.

Do sestavy vrátil Kangu, zahrál si také Tetteh.

Ví, že ve Spartě se porážky neodpouště­jí ani v případě, kdy nemají na postavení v tabulce vliv. Tentokrát mu tahy vyšly, přestože duel diváky nenadchl. Utkání navíc narušil domácí kotel zakázanou pyrotechni­kou, kvůli které muselo být na pár minut přerušeno. I to se na kvalitě podepsalo.

Tempo zápasu nebylo vysoké, ani atmosféra nenadchla. Charakteri­zuje to tak trochu celou sezonu v podání Sparty?

To musím potvrdit. První poločas jsme nezačali vůbec špatně, drželi jsme míč, soupeře jsme do šancí nepouštěli. Atmosféra ale asi zapříčinil­a, jak utkání vypadalo. Postrádalo to fanouškovs­tví, nelíbilo se nám to.

Na rozdíl od minulého utkání v Plzni, kdy jste prohráli 0:4, nedostal v základní sestavě šanci mladý stoper Plechatý, přestože Spartě už třetí místo nikdo nevezme. Proč?

Chtěl jsem uspět, zvítězit. Proto jsme zvolili spíš zkušenější obranu než stoperskou dvojici s Plechatým. A zápas nám vyšel. Rozhodně jsme to ale neudělali kvůli tomu, že by nám třeba Plechatý minule prohrál zápas, tak to nebylo.

Naopak se do základu vrátil Kanga. Co vás k tomuto tahu vedlo?

Chtěli jsme zrychlit hru, v Plzni se nám totiž v tomhle ohledu nedařilo. Kanga je konstrukti­vní fotbalista,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia