MF DNES

Do Prahy míří muzeum figurín Madame Tussauds

-

PRAHA Muzeum voskových figurín Madame Tussauds otevře koncem roku svou první pobočku v Praze. Provozovat­el slavného muzea se na propůjčení licence domluvil s českou společnost­í Wax Museum – Svět zábavy. Ta již muzeum voskových figurín v Praze vlastní. Informoval­a o tom skupina Merlin Entertainm­ents, pod kterou Madame Tussauds spadá. Spolupráci s muzeem Madame Tussauds bez bližších podrobnost­í potvrdil zakladatel pražského muzea voskových figurín Zdeněk Kočík. „Jsme potěšeni, že můžeme v Praze společně se zkušeným partnerem otevřít první českou pobočku Madame Tussauds,“uvedl Chris Scurrah zastupujíc­í Merlin Entertainm­ents. Pražské muzeum informaci potvrdilo. Společnost Wax Museum – Svět zábavy vlastní v centru muzeum s figurínami slavných osobností. Od 4. února je expozice uzavřená kvůli rekonstruk­ci. První muzeum voskových figurín bylo v Praze otevřeno 29. března 1997. K pražské expozici se později přidaly pobočky Wax Museum na Karlštejně a v Českém Krumlově. Základem londýnskéh­o muzea se staly voskové figuríny francouzsk­é výtvarnice Marie Tussaudové. Muzeum je turistický­m lákadlem nejen Londýna, ale díky pobočkám i řady dalších měst po světě. V Londýně se stálá expozice Tussaudové otevřela v roce 1884.

V roce 2014 byla v Praze otevřena také pobočka pařížského muzea voskových figurín Grévin, které ve Francii funguje od konce 19. století. Po čtyřech letech toto pražské muzeum změnilo majitele a vznikla nová kulturně-společensk­á atrakce představuj­ící vedle figurín celebrit také historii čokolády. (ČTK)

 ?? Foto: Muzeum voskových figurín ??
Foto: Muzeum voskových figurín
 ??  ?? Tarantino už v Praze byl Některé figuríny z dílny muzea Madame Tussauds si už mohli lidé v Praze prohlédnou­t na výstavě v Celetné.
Tarantino už v Praze byl Některé figuríny z dílny muzea Madame Tussauds si už mohli lidé v Praze prohlédnou­t na výstavě v Celetné.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia