MF DNES

Kolikátí Češi skončí a na koho narazí ve čtvrtfinál­e

-

Pokud dnes Češi porazí Švýcarsko za tři body, pravděpodo­bně (ne zaručeně) skončí na druhém místě a nebudou se muset z Bratislavy stěhovat. Jejich čtvrtfinál­ovým soupeřem by zřejmě byl poražený z duelu Kanada–USA (za předpoklad­u, že Finsko dnes porazí Německo). V případě zisku dvou či jednoho bodu zůstanou Češi druzí, pokud Švédsko nezíská večer proti Rusku víc bodů než oni. Pokud by Češi prohráli po 60 minutách, bude záležet, jak vysoká prohra to bude a jak zahraje Švédsko. Teoreticky mohou zůstat druzí i skončit až čtvrtí (byť to není příliš pravděpodo­bné).

Hodně měníte sestavu. Už máte před čtvrtfinál­e jasno?

Ano. Ale teď nás čekají Švýcaři, kteří zase ukázali, že jsou nebezpeční, byť mají v nohách dva těžké zápasy. Potom uvidíme, proti komu půjdeme, a jestli se budeme muset stěhovat, nebo ne. Věřím, že proti Švýcarsku zabereme, abychom nikam nemuseli. A čtvrtfinál­e? Zase je důležité, abychom se nedostali do křeče, abychom na sebe nevytvářel­i tlak, že musíme.

Ale po medaili přece toužíte.

Pokud budeme pracovat tak, jak pracujeme, můžeme k ní dojít. Ale když si na sebe dáme tlak, může se to proti nám otočit. Chceme předvádět hokej, aby se hlavně líbil fanouškům, a s tím přijde i výsledek.

Kdo bude proti Švýcarsku chytat?

Neřeknu.

Je pondělí, půl jedné odpoledne. Kde byste chtěl být touto dobou za týden?

Samozřejmě v Praze.

Na Staromáku?

Ten je daleko. Když tady vidíte nabitá mužstva plná hvězd a jak se teď zvedají Kanaďané, Američané... To už je extra třída a myslím, že toto mistrovstv­í světa účastí hráčů vstoupí do historie. Takže když se ptáte na příští pondělí, chtěl bych být spokojený a být ještě s mužstvem, abych mu mohl poděkovat.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia