MF DNES

Zastřelil místostaro­stu a pak i sebe

- Veronika Horáková redaktorka MF DNES

DRAŽŮVKY Sousedský spor v Dražůvkách na Hodonínsku, kde žijí necelé tři stovky obyvatel, včera vygradoval v neštěstí. Jeden z místních postřelil místostaro­stu Rudolfa Štose, který zranění podlehl. Útočník se posléze zabarikádo­val ve svém domě, kde nakonec proti sobě obrátil nelegálně drženou zbraň. Když na místo vtrhla zásahová jednotka, nejevil už známky života.

Střelce místní popisují jako podivína, který nevycházel ani ven. Se sousedem se hádal kvůli čerpadlu ve studni. Vyhrožoval zničením nemovitost­i, proto na něj soused podal trestní oznámení. Místostaro­sta jen doprovázel policisty, když se chtěli na konkrétní pozemek dostat na základě povolení ke vstupu. „V pátek ráno při standardní­m policejním úkonu došlo k výstřelu. Zazněl současně s první výzvou před vstupem do obydlí. Byl zasažen jeden člověk, který následkům zranění podlehl,“popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Původně měla za mužem jít s policisty starostka Klára Čudrnáková, ale musela odjet na sněm Svazu měst a obcí do Ostravy. Kvůli tragické události se do obce vrátila. „Paradoxní je, že pan místostaro­sta a jeho rodina byli v přátelském vztahu s matkou pachatele,“uvedla zděšená starostka. (vh)

 ?? Foto: Patrik Uhlíř, MAFRA ?? Zásahovka ve vsi Střelec se zabarikádo­val v domě. Na pomoc přijela zásahová jednotka, vrtulník i vyjednavač.
Foto: Patrik Uhlíř, MAFRA Zásahovka ve vsi Střelec se zabarikádo­val v domě. Na pomoc přijela zásahová jednotka, vrtulník i vyjednavač.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia