MF DNES

Pražané chtějí žít v lese a parkovat před domem

Najdete nás i na Facebooku facebook.com/PrahaDnes Stav klimatu znepokojov­al vědce, potom studenty a nyní i radní v Praze 7. Ti vyhlásili stav klimatické nouze. Chtějí víc třídit a vysazovat stromy, říká radní pro životní prostředí Jiří Knitl.

- Redaktorka MF DNES

Kristína Paulenková

 ?? Foto: Michal Šula, MAFRA Foto: M. Turek, MAFRA ?? Pátky pro budoucnost Studenti středních škol pravidelně v některé pátky místo vyučování protestují a požadují po vládách, aby začaly razantně snižovat emise skleníkový­ch plynů a využití fosilních paliv. Včera vyšli do ulic v 1 600 místech světa včetně Prahy (na snímku).
Foto: Michal Šula, MAFRA Foto: M. Turek, MAFRA Pátky pro budoucnost Studenti středních škol pravidelně v některé pátky místo vyučování protestují a požadují po vládách, aby začaly razantně snižovat emise skleníkový­ch plynů a využití fosilních paliv. Včera vyšli do ulic v 1 600 místech světa včetně Prahy (na snímku).
 ??  ?? Změňme myšlení Podle radního pro životní prostředí Prahy 7 Jiřího Knitla ani zavedení MHD zdarma nedonutí lidi, aby jezdili méně autem, a tím snižovali emise, které škodí životnímu prostředí. Změna přemýšlení bude trvat ještě jednu nebo dvě generace, myslí si.
Změňme myšlení Podle radního pro životní prostředí Prahy 7 Jiřího Knitla ani zavedení MHD zdarma nedonutí lidi, aby jezdili méně autem, a tím snižovali emise, které škodí životnímu prostředí. Změna přemýšlení bude trvat ještě jednu nebo dvě generace, myslí si.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia