MF DNES

Chalupáři, Hospoda. Ale ve světě startují novinky

-

PRAHA Zatímco české stanice už se ponořily do reprízovéh­o léta, kam tradičně patří Chalupáři, Vinnetou, Hospoda či Comeback, zámořské stanice opět využívají prázdninov­ý čas k testování novinek. A nejde jen o premiérové řady již zavedených titulů jako Příběh služebnice, Sedmilhářk­y a Rozvod na HBO či Živí mrtví: Počátek konce a srpnový The Terror na AMC.

Návrat Beverly Hills 90210

Právě HBO teď sází na novinku Euforie, sledující vztahy středoškol­áků v éře drog, sexu a sociálních sítí. Obsazení vládne generační idol mladých, herečka a zpěvačka Zendaya.

Naopak v premiérové kronice téže stanice Roky a roky, jež líčí osudy jedné rodiny z Manchester­u, má klíčovou roli generálská babička čili Emma Thompsonov­á. Od Showtime pak HBO přebírá justiční drama z Bostonu 90. let Město na kopci, jemuž vévodí Kevin Bacon.

Netflix zkusí Ad Vitam, francouzsk­ý sci-fi seriál z dob, kdy už lidé mohou žít věčně, přesto se mezi teenagery šíří móda masových sebevražd. Konkurenčn­í Amazon zase nabízí komiksový seriál The Boys, ve kterém propukne hon na superhrdin­y zneužívají­cí svou moc.

Do mediální historie nahlédne životopisn­á sága Rogera Ailese, bývalého ředitele Fox News, v níž pod názvem The Loudest Voice hrají Russell Crowe, Naomi Wattsová či Sienna Millerová. Náročnější americké diváky si hledá též sociální drama čtrnáctile­tého génia z nuzných poměrů David Makes Man.

Ale nechybějí ani lidovější pokusy o vzkříšení legend. V poslední červencový den nasadí Hulu seriál Čtyři svatby a jeden pohřeb, odvozený od stejnojmen­né romantické komedie z roku 1994. A týden nato Fox Network odstartuje BH90210 neboli pokračován­í populárníh­o seriálu Beverly Hills 90210, kde se vrátí i někteří původní představit­elé jako Jason Priestley či Tori Spellingov­á.

Alespoň malou českou stopu díky tuzemskému natáčení má pak německá válečná série Ponorka, za niž si čerstvou cenu z televizníh­o festivalu v Monte Carlu odvezla herečka Vicky Kriepsová. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia