MF DNES

Tenkrát v Brně

Jak se závodilo před 40 lety, vzpomíná Peter Baláž

- Robert Sára motoristic­ký reportér MF DNES

Na trati ještě zažil legendární­ho Františka Šťastného. Závodil s Bohumilem Stašou a poznal éru, kdy českoslove­nské motorky patřily k elitě. Jeho přítelem je dodnes Giacomo Agostini, nejúspěšně­jší jezdec všech dob. Kdysi musel „pašovat“do ciziny český křišťál, aby vydělal valuty na motorky a náhradní díly. Když teď třiasedmde­sátiletý Peter Baláž prochází padokem brněnské Grand Prix, vidí, jak moc se „jeho“motocyklov­ý svět za několik dekád proměnil. „Za mě to bylo přátelštěj­ší. Ač jsme si na trati nic nedarovali, tak jezdci byli jako jedna rodina. Grilovalo se, prohlížely se fotky a vzpomínalo. Teď už opravdové kamarádstv­í mezi závodníky není,“vypráví Baláž, někdejší desetináso­bný mistr Českoslove­nska.

Bylo to romantičtě­jší?

Jiná doba ve všem. Začínal jsem z ničeho. Měl jen péráky, které jsme s kamarády vyhrabali ve šrotu a opravili. Známí ve fabrice mi na soustruzíc­h dělali součástky. Ale na závodech bývala sranda. Franta Šťastný vyprávěl jeden vtip za druhým.

Taky jste byl v Praze na jeho slavném hausbótu?

Ne, ale jednou mě pozval k sobě domů. Po celém bytě měl vystavené poháry a vázy, po kterých mu lezl jeho obrovský papagáj. Říkám: Ty se nebojíš, že je shodí? Ne, smál se. Když skončil, dál jsme se potkávali po závodech. Historky z něj padaly a my vzpomínali a vzpomínali.

Na co nejvíc?

Třeba jak složité bylo v té době dostat se ven. Jezdil jsem přes Autoturist a musel za každý závod mistrovstv­í světa platit soudruhům 600 marek, aby mě pustili. A taky bylo podmínkou, že budu jezdit za zahraniční klub. Naštěstí jsem znal Itala Romana Neriho, tehdy nejlepšího motocyklov­ého fotografa. Řekl mi, že můžu jezdit za něj. Jenže chudák musel dorazit z Itálie na Svazarm, aby se za mě zaručil a podepsal smlouvu. Pak mi to z 600 marek zvýšili na 800 a po třech letech jsem jim řekl, že už toho mám dost. Protože shánět peníze byla fuška.

Jak jste je za socialismu získal?

Tehdy jsme se lehce a lacino dostali k českému křišťálu. U nás stála váza 200 korun a v cizině jsem za ni dostal 100 marek. To tehdejší sportovce drželo při životě. Dělali to tak hokejisté, fotbalisté – když se jelo do ciziny, každý měl pár kousků s sebou. Mrzí mě, že jsem měl za výhry velké vázy a poháry, ale musel jsem je v cizině prodat, abych měl na motorku a náhradní díly. Ještě horší než peníze bylo zařizování víz.

Vyprávějte.

To byly horory, děsné nervy. Měl jsem služební pas, který byl schovaný na Svazarmu. A když jsem chtěl jet na závody, musel jsem dostat pozvánku od pořadatelů a tou se na Svazarmu prokázat. Pak jsem dostal pas a pelášil na konzuláty, kde jsem čekal celý den, abych si pas druhý den vyzvedl i s vízem.

Na druhou stranu jste si zazávodil i v Americe na slavném okruhu Daytona. Jak se to zrodilo?

Tam mě pozvala firma AGV (vyrábí motocyklov­é doplňky). Její majitel Gino Amisano si mě oblíbil a dotoval mě přilbami, rukavicemi. Když jsem přijel do jejich fabriky, tak mi dali vždycky tolik věcí, kolik jsem pobral. Jednou mi říká: Proč nemáš novou yamahu? Kde bych k ní přišel a sehnal peníze, odpovídám mu. Ale on mi to domluvil ve Švýcarsku, kde jim stačilo, že to zaplatím za rok. Přifrčel jsem tam se svým žigulíkem, vyhodil zadní sedadla a narval tam dvě rozebrané motorky a krabice náhradních dílů. Nikdo neměl novou yamahu, jen já a Švýcaři. A zatímco oni za ni platili 14 tisíc franků, já ji dostal za devět.

Trošku jsme zamluvili Daytonu.

Vidíte. Gino mi zaplatil letenku i pobyt. Byl svůj. Jednou si mě zavolal ve Francii a říká: Když skončíš poslední, dám ti prémii. Koukám na něj a říkám: Proč bych měl být poslední, když jezdím kolem dvacátého

místa. A on, že ho zajímá jen vítěz, nebo poslední. Tak se držím na chvostu, nikam se neženu. V cíli nás odmávali a já vysmátý křičím: Gino, co ta prémie. A on: Chlapče, za tebou byl ještě jeden. Nějaký zoufalec, který byl tak vzadu, že jsem ho ani neviděl.

Já zase vzpomínám, jak mi před dvěma roky vyprávěl Fausto Gresini, někdejší mistr světa a dnes šéf týmu, že jste byl tím, se kterým v socialisti­ckém Českoslove­nsku měnili peníze.

Bylo to trošku jinak. Když přijeli sem, byl se vším problém – banány nebyly, chybělo šampaňské, maso bylo jen pod pultem. Lidi z velkých týmů museli do města, stáli frontu, ale stejně nesehnali nic. A jelikož oni se o mě postarali v Itálii, Španělsku, tak já na oplátku o ně tady. Napsali mi dopředu papír, co chtějí – třeba 50 kuřat, 100 lahví piv, 20 kilo banánů, ruskou vodku. Já to s kamarády objednal, vzali jsme avii a pak to všem týmům vyložili. Já to platil v korunách a oni mi to samozřejmě dali v markách, lirách. To pro mě byla výhoda, měl jsem prachy na díly a na to, abych v cizině přežil. Diety byly almužnou.

Měl jsem za výhry velké vázy a poháry, ale musel jsem je v cizině prodat, abych měl na motorku a náhradní díly.

Vy jste byl tenkrát profík?

Ne, dělal jsem ve fabrice řidiče. Nejdřív na zásobování, pak jsem vozil náměstka i ředitele ve volze. Jim se moje závodění líbilo, tak mi jeden z náměstků koupil avii, abych měl na závodech zázemí. Dali mi k ruce i mechanika, který tam pracoval a jezdil se mnou do ciziny.

Vím, že jste velký přítel s Italem Giacomem Agostinim, největší motocyklov­ou legendou. Jak jste se skamarádil­i?

Stalo se tak v brněnském hotelu Voroněž. Bylo jedenáct večer, on z něj odcházel, zatímco já šel dovnitř. Ago, kam jdeš? křičím na něj. A on, že ho tam už nechtějí. Tak jsem ho zatáhl zase dovnitř, vlétl na číšníky, jestli jako vědí, že tohle je mistr světa. A oni: Pane, my ho dobře známe, ale bordel nám tady dělat nebude.

Býval divoch, že?

Mohl si to dovolit. Na něj ženské stály frontu. Byl to fešák a pořád je, takže mu procházelo cokoliv. Jezdím k němu domů, on ke mně. Před dvěma lety za mnou přijel na sraz veteránů do Piešťan, loni zase do Holíče. Pamatuji, jak jsem ho lákal do Piešťan. Má program nalajnovan­ý rok dopředu, ale najednou mi volá: Peter, mám volno, přijedu. Jenže závistivci říkali, že si tu jeho návštěvu vymýšlím, abych na akci nahnal diváky. Pořád mi volali lidi ze Slovenska i Česka, jestli opravdu přijede. Já z toho celý týden nespal, až se mi zdálo i o zbojnících, že ho unesli z letiště. Dokud jsem ho neuviděl přistát, měl jsem nervy. Vyprávěl jsem mu to a jeho napadlo, že si uděláme selfie, jak se tomu teď říká, a jednomu z těch závistivců ji pošleme, aby koukal.

 ??  ??
 ?? Foto: 2x MAFRA, 1x Reuters ?? Domácí fanoušci byli zvědaví mimo jiné na sedmnáctil­etého talentovan­ého jezdce Filipa Salače (snímek vlevo), který závod Moto3 nedokončil. Na Masarykův okruh přišlo 186 793 diváků.
Foto: 2x MAFRA, 1x Reuters Domácí fanoušci byli zvědaví mimo jiné na sedmnáctil­etého talentovan­ého jezdce Filipa Salače (snímek vlevo), který závod Moto3 nedokončil. Na Masarykův okruh přišlo 186 793 diváků.
 ?? Foto: ČTK ?? Pamětník v Brně Peter Baláž tu v roce 1979 dojel osmý, což je jeho nejlepší výsledek v mistrovstv­í světa. Teď je mu 73 let.
Foto: ČTK Pamětník v Brně Peter Baláž tu v roce 1979 dojel osmý, což je jeho nejlepší výsledek v mistrovstv­í světa. Teď je mu 73 let.
 ??  ?? Grand Prix v Brně
Grand Prix v Brně
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia