MF DNES

praktické informace

-

● jak se tam dostat: Projet pod tratí a u hřiště zaparkovat. Pěšky přes lávku a dál pěšinkou je to už jen 300 metrů. Další možnost je dát se 500 metrů za náměstím doprava přes most a dojet po necelém kilometru na parkoviště u plovárny. Potom je to pěšky kolem 150 metrů. Ze železniční stanice je možné dojít k labyrintu pěšky za 5 minut. Cyklisty až k němu dovede cyklostezk­a.

otevírací doba:

V květnu, červnu a v září o sobotách a nedělích od 9 do 17 hodin. V červenci a srpnu denně od 9 do 18 hodin. Polední přestávka je od 12 do 13 hodin. Hromadné výpravy lze mimořádně objednávat i pro všední dny během května, června a září nejméně tři dny předem na čísle 732 145 114.

vstupné do areálu:

Dospělí 40 Kč, mládež a senioři 25 Kč, rodinné vstupné 100 Kč

kontakt:

Hromadné výpravy do bludiště tel: 732 145 114 e-mail: spolek@brandys-ve-svete.cz internetov­é stránky: www.brandys-ve-svete.cz

měli byste vědět, že .... Existuje Brandýské mámení

Tak se jmenuje multižánro­vý festival financovan­ý ze vstupného do labyrintu po odečtení nákladů na jeho údržbu. Festival začátkem září tradičně uzavírá prázdninov­é období a letos se bude konat již po osmnácté. Termín je 6. a 7. září. Do Brandýsa se letos vrátí divadelník Víťa Marčík, jehož pohádka doplní populární dopolední dětské výtvarné dílny. Dalším velkým návratem bude i tradiční páteční vernisáž: 16 let po odhalení sochy Den co den představí v Galerii Sokolovna svá díla Lukáš Rittstein v symbióze s velkoformá­tovými obrazy Dalibora Davida. Nově se letos bude konat pásmo krátkých filmů mladých českých autorů, včetně několika doslova světových premiér.

Labyrint či bludiště?

Labyrintem je obvykle míněna cesta, na níž je člověk veden, v bludišti ji naopak ztrácí. V Brandýse nad Orlicí jsou tyto pojmy propojeny, neboť neobvyklý přírodní parčík dává dost šancí k tomu, aby ho lidé čím dál víc poznávali, a měnil se jim tak v cestu, jejíž směr už nemusí hledat.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia