MF DNES

Zase Tvář a Policie Modrava

Televize Nova vsadila v podzimním schématu na premiérové díly již osvědčenýc­h titulů. Jedinou novinku představuj­e pořad Příběhy českých zločinů.

- redaktorka MF DNES Mirka Spáčilová

PRAHA Obě vlajkové lodi televize Nova, seriály Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2, vstupují s letošním podzimem ve svých tradičních vysílacích časech shodně již do patnácté sezony. Ale také premiérové krimiseriá­ly se týkají už zavedených titulů a jejich programový­ch „okének“.

Vesměs stálice

Pondělní večery budou patřit novým dílům Specialist­ů, jejichž tým vyšetřovat­elů ve složení Martin Dejdar, Jakub Štáfek a Zuzana Kajnarová doplní posila v podání Jiřího Hány, neděle budou zase vyhrazeny osmi novým případům cyklu Policie Modrava, kde se sestava hlavních hrdinů nemění.

Z pátečních premiér českých filmů budou mít hlavní slovo romantické komedie Dvě nevěsty a jedna svatba, Věčně tvá nevěrná nebo LOVEní.

Sdělení Alex Ruzek, programové ředitelky skupiny Novy, že „denně oslovíme téměř 4,8 milionu diváků starších čtyř let“, nepřímo vysvětluje, proč stanice nesahá k riskantním experiment­ům. Svědčí o tom i návrat ostatních stálic, jednak reality show Výměna manželek a Malé lásky, jednak zábavných pořadů.

Soboty na Nově obsadí šestá série imitátorsk­é estrády Tvoje tvář má známý hlas, ve které budou hvězdy pop music napodobova­t Zuzana Norisová, Roman Zach, Debbi Kalová, Robert Urban, Kateřina Brožová, Ján Jackuliak, Kateřina Marie Fialová a Marek Lambora.

Jedinou skutečnou novinkou tak zatím zůstávají Příběhy českých zločinů, ve kterých investigat­ivní novinář Janek Kroupa postupně odkryje pozadí reálných kriminální­ch příběhů. Bude zjišťovat, jak se s tragédiemi po letech smiřují pozůstalí obětí a jak se neblahé události podepsaly na jejich současných životech. Dojde i na kauzu takzvaného „heparinové­ho vraha“Petra Zelenky, který od května do září 2006 spáchal sedm vražd a o dalších deset se pokusil, načež jej soud poslal do vězení na doživotí.

Příště Dáma a Král

Svůj podzimní start bude Nova dávkovat postupně. Už po víkendu se vrátí na obrazovky Ulice, týden poté Specialist­é, Ordinace, Výměna manželek a Malé lásky, od 1. září se představí Policie Modrava i Příběhy českých zločinů a následujíc­í neděli 7. září zahájí moderátor Ondřej Sokol novou kapitolu pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Současně už Nova přijímá přihlášky na příští ročník pěvecké soutěže SuperStar, jejíž zatím poslední kolo uvedla loni. A také se připravuje další řada krimiseriá­lu z advokátní kanceláře Dáma a Král, opět s Terezou Hofovou, Michalem Daleckým, Matějem Hádkem, Miroslavem Donutilem a Janem Cinou.

 ?? Foto: TV Nova ?? Nové případy Kriminalis­té v podání Jaroslava Satoranské­ho a Soni Norisové budou v sérii Policie Modrava rozplétat další zločiny.
Foto: TV Nova Nové případy Kriminalis­té v podání Jaroslava Satoranské­ho a Soni Norisové budou v sérii Policie Modrava rozplétat další zločiny.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia