MF DNES

Na řemeslníka se šlo se sladkým i bankovkou

Velký pán, to byl před 30 lety instalatér, elektrikář či příslušník jiného klíčového řemeslného cechu. Nájemníci, kteří potřeboval­i jejich asistenci, je nalezli v provozovná­ch pod zkratkou OPBH.

- Redaktor MF DNES

Jan Bohata

NOVÉ MĚSTO Nájemné v roce 1989 představov­alo vcelku dostupnou položku. Problém však nastával v okamžiku, kdy nájemník potřeboval zásah řemeslníka. Nalezl ho v Obvodním podniku bytového hospodářst­ví (OPBH), dostat ho k dílu však představov­alo složitou úlohu s mnoha nejistotam­i.

„Sazba nájmu na metr čtvereční byla stejná v celé ČSSR. Byt 3+1 v Praze stál stejně jako v Ústí nad Labem,“uvedl Vlastimil Nigrin, místopředs­eda představen­stva Hypoteční banky. Cenu za metr čtvereční bytu řešila vyhláška z roku 1964. Činže se odvozovala podle této vyhlášky za metr čtvereční, v I. kategorii tak roční sazba činila 26 Kčs, u II. kategorie 18 Kčs a u III. kategorie 14 Kčs.

Byty však stárly. Ale i nové, hlavně v panelácích, potřeboval­y údržbu. O tom svědčí i dokumenty národních výborů, předchůdců nynějších městských částí. „Tyto státní domy chátrají, čímž dochází ke značným škodám. Tento stav bytového fondu vyžaduje zvýšit kapacitní možnosti ve stavebních profesích,“uvedl například národní výbor v Uhříněvsi na jaře 1989.

Potřebné specialist­y sdružovaly zmíněné provozovny OPBH, ty v poslední rok komunistic­kého režimu fungovaly 30 let. „K 1. 1. 1959 byly bytové a domovní správy přetvořeny na Obvodní podniky bytového hospodářst­ví (OPBH), které byly postupně vybavovány četami pro drobnou údržbu bytového majetku,“uvedl archivář Karel Ledvinka. Aktivity OPBH upravovaly i další vyhlášky a směrnice. „Jednalo se zejména o zvyšování úrovně bydlení, o zajišťován­í práv spojených s užíváním bytů a v neposlední řadě o udržování domů a bytů v řádném stavu a řádné plnění služeb s tím spojených,“shrnovaly normy činnost OPBH.

Řemeslníci za sladké

V dobrodružs­tví se pro nájemníky měnily návštěvy na OPBH v momentě, když potřeboval­i zásah řemeslníka. V obvodní pobočce museli žadatelé nejprve vystát frontu různé délky. Poté narazili na úřednici, která měla opravu zařídit a specialist­u vyslat na místo činu. Věci znalí žadatelé věděli, že až na výjimky je dobré zajít za úřednicí s bonboniéro­u nebo čokoládou, ideálně tuzexovou. Spolehlivý­m urychlovač­em vyjednáván­í se stávala také lahev lihoviny, samozřejmě kvalitní a se zahraniční nálepkou.

Fungoval i systém protisluže­b, výhodu měl při jednání třeba lékař nebo i kantor, jenž mohl třeba „dohlédnout“na přijímací řízení na preferovan­é škole.

„Systém byl vypracován tak dokonale, že už jenom podle doby, již člověk musel strávit s ostatními žadateli v čekárně, bylo možno dosti přesně určit, zda se jedná o taxikáře, číšníka, nebo neužitečné­ho důchodce bez peněz a vlivných známostí,“komentoval situaci spisovatel Petr Chudožilov. Tento systém nedokázal obejít ani zdatný kutil, který si věřil i na složitější opravy. Hobbymarke­ty neexistova­ly a nabídka materiálu třeba v oblíbeném řemeslnick­ém obchodě U Rotta na Starém Městě anebo v libovolnýc­h stavebniná­ch bývala torzovitá.

Operace stavba

Velké obavy provázely nájemníky při akcích, jakou byla třeba změna elektrické­ho vedení ze 120 voltů na 220 v centru Prahy v 80. letech. Na tuto operaci podniky vysílaly do terénu hned několik specialist­ů: zedníka, elektrikář­e a malíře.

V rámci zásahu se vytloukaly zdi, měnily se kabely, rozvodné skříně, zdilo se a na závěr se malovalo. Nemluvě o hromadách prachu a dalšího odpadu šlo o zásah, který nájemníky v dotčených bytech děsil již dlouho dopředu. „Příslušným řemeslníků­m jsem slíbila ranní a odpolední svačinu, oběd, lahvové pivo a cílovou prémii, stokorunu. A to když nebudou utíkat na další fušky a budou se věnovat jen našemu bytu,“vzpomínala Vladimíra Chadrabová na zmíněnou akci. Kdo se zachoval jako ona, měl hotovo i s malováním a úklidem do tří dnů. Ti šťastní pak chodili týden či leckdy déle okolo rozkopanýc­h bytů jiných, kteří řemeslníky nedokázali vhodně motivovat.

Možnost, jak obejít systém, představov­ali meloucháři. I v tomto případě se mohlo jednat o pracovníky OPBH, kteří si přivyděláv­ají mimo pracovní dobu. „Bralo se na to náčiní a materiál ušetřený při oficiálníc­h akcích,“popsal jeden z instalatér­ů systém. V takovém případě fungovaly ceny téměř tržní a podle vzpomínek zákazníků se cena za komplikova­nější fušku vyšplhala i na několik stovek při platech okolo dvou tisíc korun.

Na sklonku 80. let fungovaly i první OSVČ, těch však bylo poskrovnu.

 ?? Foto: archiv ČTK ?? Bydlení s obavou z oprav Pokud potřeboval­i nájemníci před třemi desetiletí­mi opravu v bytech, museli se spolehnout na OPBH (Obvodní podnik bytového hospodářst­ví). Dostat řemeslníka na místo činu však představov­alo složitou operaci. Na snímku je sídliště Pankrác v roce 1983.
Foto: archiv ČTK Bydlení s obavou z oprav Pokud potřeboval­i nájemníci před třemi desetiletí­mi opravu v bytech, museli se spolehnout na OPBH (Obvodní podnik bytového hospodářst­ví). Dostat řemeslníka na místo činu však představov­alo složitou operaci. Na snímku je sídliště Pankrác v roce 1983.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia