MF DNES

Vsadil, vyhrál, sázkovka mu nezaplatil­a. Peníze vymohl

-

Marek Vach si loni v dubnu vsadil na vítězství čínské tenistky Wang Xiyu v konkrétním zápasu proti její krajance Kang Jia Qi na turnaji v Čchüan-čou. Vyhrála, ale sázková kancelář Chance Vachovi výhru odmítla vyplatit a zápas označila jako vadný. Jméno vítězné hráčky totiž kancelář napsala špatně.

Vach přitom nevsadil malou částku – 75 tisíc korun. Při kurzu 1,20 měl vyhrát 15 tisíc.

„Do zápasu místo Wang Xiyu totiž nastoupila Xinyu Wang. Výsledek zápasu skončil tak, že hráčka Kang Jia Qi prohrála s hráčkou Xinyu Wang. Vsazená částka byla sázkaři vrácena, ale nebyla mu vyplacena výhra,“uvedl Vachův právník Martin Hostinský.

Vyhrála, ale sázková kancelář výhru odmítla vyplatit a zápas označila jako vadný. Jméno vítězné hráčky totiž kancelář napsala špatně.

Podle Vacha bylo zřejmé, že se sázka týká Xinyu Wang s ohledem na jméno protihráčk­y a datum a čas zápasu včetně označení kurtu. Hráčka Wang Xinyu se navíc do hlavní soutěže vůbec nedostala.

„Tikety byly vsazeny minimálně 24 hodin před zahájením, takže Chance měla dostatek času si této své chyby všimnout a případně ji napravit. A kvůli tomu byl veden celý spor. Sázková kancelář odmítla vyplatit výhry za regulérně vyhrané utkání, přičemž utkání ve svém sázkovém systému nejdříve chybně vypsala,“popsal Vach.

Okresní soud v Berouně dal Vachovi za pravdu a Chance mu vítěznou částku 15 tisíc korun včetně úroků z prodlení musela vyplatit.

Podle soudu mohli sázkaři čekat, že vypadnutí písmene „n“ze jména hráčky je jen chybou psaní.

Chance, která patří mezi tři největší sázkové kanceláře v Česku, kauzu nechtěla více komentovat. „Se závěry soudu nesouhlasí, nicméně rozhodnutí prvoinstan­čního soudu respektuje,“uvedla její manažerka komunikace Markéta Světlíková.—

Lada Režňáková

 ??  ?? BEROUN
BEROUN

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia